Liga Evrope
AP Daniel Cole
Liga Evrope

AP Daniel Cole

Liga Evrope, Foto: AP Daniel Cole

Hvala vam što ste pratili žreb Lige Evrope na portalu Alo!

Završen je žreb za 1/16 finala Lige Evrope. Prvi mečevi igraće se 20. februara, a revanši su na programu sedam dana kasnije.

Glazgov Rendžers - Braga

Roma - Gent

Volfsburg - Malme

Šahtjor Donjeck - Benfika

Ajntraht Frankfurt - Salcburg

Ludogorec - Inter

Klub Briž - Mančester junajted

AZ Alkmar - LASK 

Olimpijakos - Arsenal

Kluž - Sevilja

Apoel - Bazel

Kopenhagen - Seltik

Bajer Leverkuzen - Porto

Hetafe - Ajaks

Sporting Lisabon - Bašahšehir Istanbul

Vulverhemton - Espanjol

KREĆE IZVLAČENJE:

Pre same ceremonije žreba prikazani su profili timova koji su se plasirali u ovu rundu takmičenja. Čak 18 zemalja ima svoje predstavnike u ovom žrebu. Parove će izvlačiti Žozefin Hening i Frederik Kanute. Žreb je poludirigovan tako da se ne mogu sastati timovi iz istih grupa i timovi iz istih zemalja. 

POČEO JE ŽREB ZA 1/16 FINALA LIGE EVROPE!

Posle žreba za osminu finala Lige šampiona očekuje nas izvlačenje parova šesnaestine finala Lige Evrope. Mnogo atraktivnih timova biće u današnjem žrebu. Ispadanjem Ajaksa, Intera, Leverkuzena i Benfike iz eltnog kupa i ovo takmičenje je postalo atraktivnije. Pogotovo što je u njemu Sevilja, kao petostruki prvak, zatim velikani poput Mančester junajteda, Arsenala, Porta, Seltika, Rendžersa i Rome.

Prvi šešir čine: Ajaks, Inter, Salcburg, Benfika, Espanjol, Sevilja, Seltik, Porto, Arsenal, Malme, Bazel, LASK, Mančester junajted, Braga, Gent i Istanbul Bašahšehir.

U drugom su: Briž, Leverkuzen, Olimpijakos, Šahtjor, APOEL, Kopenhagen, Hetafe, Sporting, Kluž, Ajntraht, AZ Alkmar, Glazgov Rendžers, Roma, Vulverhempton, Volfzburg i Ludogorec.