Jan Zomer (Borusija Menhengladbah)
AP/Martin Meissner
Jan Zomer (Borusija Menhengladbah)

AP/Martin Meissner

Jan Zomer (Borusija Menhengladbah), Foto: AP/Martin Meissner

Miler sa penala doneo remi (1:1) rezervnom sastavu Bajerna i sprečio Atletiko da se kolo pre kraja plasira u osminu finala Lige šampiona.

VAR sprečio Borusiju da izjednači, Inter slavio 3:2 u Nemačkoj i sada sva četiri tima u poslednjem kolu mogu do naredne faze, ali i da ispadnu.

Liverpul je pobedio Ajaks golom Džonsa i kolo pre kraja obezbedio prolaz dalje, dok će Atalanta i Kopljanici iz Amsterdama u poslednjem kolu u međusobnom okršaju tražiti prolaz dalje.

Marselj za poslednju nadu i ostanak u Evropi sa dva gola Pajea pobedio Olimpijakos 2:1. Porto spasio VAR i poslao ga u osminu finala, sa Mančester Sitijem odigrali 0:0

88. minut: Huntelar je sa osam metara gađao glavom, ali je zicer odbranio rezervni golman Liverpula Keleher.

87. minut: Sam je firmino bio na osam metara pred Onanom, ali je golman Ajaksa sjajnom reakcijom sprečio da Liverpul duplira prednost.

86. minut: Atletiko će morati da čeka poslednje kolo da bi se plasirao u osminu finala. Penal za Bavarce, Miler siguran sa kreča, Atletiko - Bajern 1:1.

84. minut: U Nemačkoj gol Plee, ali je i tamo VAR rekao milimetarski ofsajd.

82. minut: Na pola metra od gola Ešli Jang je bio sam pred praznom mrežom, obrukao se, maltene je promašio loptu, a mogao je da duplira prednost.

80. minut: Gabrijel Žezus je sa pet metara glavom šutirao, odbranio je golman, ali je odbitak Brazilac poslao u mrežu. VAR je rekao ofsajd Silve u početku akcije.

79. minut: Hatebur je nabacio, u skoku najviši na osam metara Romero, vraća se tim iz Bergama, Atalanta - Mitjiland 1:1.

76. minut: Sančez je izgubio loptu oko sredine terena, dobra lopta u prostor, Plea neumoljiv, Borusija - Inter 2:3.

75. minut: Olimpik je okrenuo protiv crveno-belih iz Atine, ponovo penal, sada zbog igranja rukom, i to na liniji kaznenog, siguran Paje, Marselj - Olimpijakos 2:1.

73. minut: Kontra Milaneza, sam je Lukaku bio na desetak metara pred golman, egzekucija rutina, Borusija - Inter 1:3.

71. minut: U Portugaliji Građani su promašili zicer, Tores je sa gol linije izvadio loptu umesto da je gurne u gol, iz popravnog je probao Sterling, ali je na gol liniji odbranio golman Markesin.

64. minut: Lukaku je primio loptu iskosa sa desne strane na dvadesetak metara, imao je rivala na leđima, došao je do kaznenog, a onda je preciznom dijagonalom matirao Zomera, Borusija - Inter 1:2.

63. minut: Kaba je petom sa dva metra pogodio prečku u Bergamu.

62. minut: Sa 17 metara Lautaro Martinez je gađao, golman Zomer je stajao kao ukopan, samo je propratio kako je lopta prodrmala stativu.

58. minut: Ne pamti se greška golmana poput Onanine. Čuva mreže Kopljanika je pustio da ga lopta preleti, na drugoj stativi je Džons samo postavio nogu i sproveo je u praznu mrežu, Liverpul - Ajaks 1:0.

54. minut: Sise je oborio Tovana na ivici kaznenog, VAR je rekao sa unutrašnje strane linije - penal. Pogodio je Dimitri Paje, Marselj - Olimpijakos 1:1.

47. minut: Odlična prilika u Madridu, ali su domaći promašili sa tri metra glavom posle kornera.

45+1. minut: Alasan Plea je pogodio sa šest metara glavom, posle akcije u kojoj je ključan bio dodir iz prve, lopta je tako prešla pola terena iz četiri dodira dok Francuz nije matirao Handanovića, Borusija - Inter 1:1.

38. minut: Ljorente je u Madridu mogao da duplira prednost Jorgandžija, ali je sa 14 metara loptu lansirao preko gola.

37. minut: Sterling je šutirao posle kornera, lopta je izbijena sa gol linije.

36. minut: Handanović je sjajno u Menhengladbahu odbranio bombu Lajnera sa 23 metra.

34. minut: Odakle je Darmijan pogodio, Martinez nije, jer mu je sjajno odbranio Zomer.

33. minut: Madi Karama je dobio povratnu na 18 metara, driblingom izbacio rivala, krenuo ulevo, prišao dva metra, a onda okinuo i pocepao mrežu domaćina, Marselj - Olimpijakos 0:1.

26. minut: Ljorente je sa desne strane utrčao u kazneni, ubacio po zemlji u peterac, natrčao je Feliks i zakucao loptu u mrežu, Atletiko - Bajern 1:0.

17. minut: U Menhengladbahu su poveli gosti, sa strane je utrčao Mateo Darmijan, "zategao" po zemlji, lopta je iskosa sa desetak metara prošla kroz noge golmana Zomera, Borusija - Inter 0:1.

14. minut: Šolc je prvi pogodio večeras, štoper Mitjilanda je u Bergamu uhvatio volej na 14 metara i loptu zakucao u mrežu, Atalanta - Mitjiland 0:1.

9. minut: Sjajna šansa za Hatebura, sa sedam metara je probao da savlada golmana Mitjilanda, ali je sjajno reagovao Hansen.

4. minut: Liverpul je imao sjajnu priliku, Salah je vrati loptu na ivicu kaznenog, natrčao je Džons, gađao i pogodio stativu gola Ajaksa.

Na šest mečeva koji se trenutno igraju samo je jedan Srbin na terenu, kapiten Ajaksa Dušan Tadić.

Dvojicu su još na klupi, Ivan Šaponjić Atletikovoj, a Filip Stanković Interovoj.

Bajern i Mančester Siti su već obezbedili plasman u osminu finala Lige šampiona.

Možda to mogu da iskoriste Atletiko Madrid i Porto, pa da se u okršajima sa njima kolo pre kraja plasiraju u narednu fazu.

U D grupi drama, Liverpul, Ajaks i Atalanta su u dva boda razlike, svi mogu dalje, ali i da ostanu bez osmine finala. Ipak, ne gine im Liga Evrope u tom slučaju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: