Reprezentativci Srbije
Marko Metlaš
Reprezentativci Srbije

Marko Metlaš

Reprezentativci Srbije, Foto: Marko Metlaš

Rano primljen gol, potom sat vremena jurnjava rezultata. Ne samo da su stigli, već su "orlovi" i preokrenuli, ali nisu znali to i da sačuvaju. Mogli su da uzmu tri, ali na kraju Irci odnose bod iz Beograda. Strelci za Irsku bili su Hendrik u trećem i Marfi u 81. minutu, dok su za Srbiju mrežu tresli Kostić u 62. i Tadić u 69. minutu iz penala.

Utakmica samo što je bila počela, igrači se nisu ni oznojili, a Irci su zatresli mrežu domaćina. Posle slobodnog udarca Rajković je ispucao loptu, ali se ona odbila do Longa koji je centrirao, a potom Hendrik šutnuo i posle odbitka, završila je iza leđa našeg golmana.

Celo prvo poluvreme Srbija je napadala, ali ti ataci su bili isuviše jalovi. Kostić je bio jedini konkretan igrač u prvom delu, a to mu se isplatilo tek u 62. minutu kada je zatresao mrežu Rendolfa. Tadić je prilikom tog gola odradio veliki deo posla pošto je "okrenuo oko svoje ose" jednog irskog fudbalera, a onda je lopta došla do fudbalera Hamburga koji ju je rutinski smestio u gol.

Svetla tačka

Marko Metlaš

Svetla tačka "orlova": Filip Kostić, Foto: Marko Metlaš

Šest minuta kasnije, Kostić je ušao u kazneni prostor, a potom ga je defanzivac Republike Irske oborio, a sudija Kašai pokazao na belu tačku. Tadić je preuzeo odgovornost, šutirao snažno po sredini gola i preokrenuo rezultat.

Ni njegov gol nije bio dovoljan za pobedu: Dušan Tadić

Marko Metlaš

Ni njegov gol nije bio dovoljan za pobedu: Dušan Tadić, Foto: Marko Metlaš

Igrao se 72. minut kada je Andrija Pavlović mogao da reši utakmicu. Mladenović je tukao sa ivice šesnaesterca, lopta se od Marfija odbila do Pavlovića, a napadač Kopenhagena silovito je šutiao sa nekoliko metara i ozbiljno zaljuljao prečku na stadionu "Rajko Mitić".

Promašio je Pavlović pobedu, ali je takođe promašio i ono mnogo važnije - tri boda na startu! Odmah u sledećem napadu Irci su izveli korner, a onda je usledila neshvatljiva i amaterska greška naše odbrane. Petorica igrača bila su u putanji lopte, ali niko od njih nije skočio na nju. To je učinio samo Marfi koji je ostao sam u skoku i nije mu bilo teško da savlada Rajkovića.

Hendrik je postigao prvi gol za reprezentaciju Irske, a Marfi je to isto učinio, ali u takmičarskim mečevima.

Srbija je imala još jednu šansu da dođe do pobede kada je u 85. minutu Ivanović promašio obećavajuću priliku. Irci su loše napravili ofsajd zamku, a kapiten "orlova" šutirao je ispod ruke Rendolfa. Golman je zakačio loptu i ona je već krenula ka golu, ali je na samoj liniji priseban bio defanzivac gostujuće ekipe i spasao svoju selekciju.

Do kraja nije bilo promene rezultata. Srbija je ostala neporažena, ali nije ni pobedila kod kuće.

Naredni meč "orlovi" igraju 6. oktobra protiv Moldavije u gostima.

DRUGO POLUVREME:

90+3 - Kraj meča! Podela bodova u Beogradu.

85. minut - Kakva prilika za Ivanovića. Nisu uspeli Irci da naprave ofsajd zamku, ali kapiten je uputio slab šut. Izbacio je loptu sa gol linije odbrambeni igrač gostiju.

81. minut - Gool! Marfi pogađa za izjednačenje! Imali su Irci korner, a Marfi je ostao zaboravljen pri skoku. Nije mu bilo teško da je sprovede u mrežu.

80. minut - Au, kakva šansa... Rajković je spasao Srbiju.

78. minut - Irska je sada krenula u žestoke napade, kao što smo i mi činili posle primljenog gola.

77. minut - Nova izmena za Srbiju. Mladenović izlazi iz igre, a umesto njega na terenu je Duško Tošić.

73. minut - Irci postižu gol, ali je poništen zbog ofsajda.

72. minut - Jaooo, kakva šansa... Pavlović pogađa prečku! Mladenovioć je šutirao, ali se lopta odbila od golmanovih ruku. Zatim je naleteo Pavlović i snažno tukao, ali je okvir gola bio irski saveznik.

69. minut - Goooooooooool! Tadiiiiiiić! Ovako se šutiraju penali - snažno, po sredini gola.

68. minut - Penal za Srbiju! Kostić je oboren u kaznenom prostoru, Volters je to učinio! Evo prilike da povedemo...

62. minut - Gooooool! Kostiiiiiić! Ako je iko zaslužio da ga postigne, onda je to naš najbolji igrač na ovoj utakmici - Filip Kostić. Doduše, veći deo zasluge ide i Dušanu Tadiću koji je odlično okrenuo protivnika i doturio loptu do napadača Hamburga koji ju je rutinski smestio u mrežu.

59. minut - Evo prve izmene u redovima Srbije. Mitrović izlazi, a u igru će napadač Kopenhagena Andrija Pavlović. Može li on nešto više da učini u napadu...

58. minut - Mitrović se odlično zagradio u kaznenom prostoru, a onda doturio loptu do Tadića koji je nije zahvatio na pravi način. Šutirao je, ali bezopasno...

56. minut - Prošlo je deset minuta igre u drugom poluvremenu, nema opasnih šansi ni sa jedne, ni sa druge strane. Fudbalerima Srbije je gol mnogo potrebniji nego rivalu.

46. minut - Srbija kreće ofanzivno od starta. Svih 11 Iraca su na njihovoj polovini.

PRVO POLUVREME:

45. minut - Kakva šansa u finišu poluvremena za Srbiju. Rukavina je ubacio loptu, a Mitrović se spetljao. Šteta, da je malo samo više bio koncentrisan, poravna bi rezultat. Sudija Kašai ubrzo svira kraj prvog dela.

37. minut - Sjajan napad Iraca, Rajković brani i sprečava stopostotan gol. Vord je bio u prilici da duplira prednost.

32. minut - Gužva u šesnaestercu Irske posle kornera, ali se nisu snašli "orlovi".

30. minut - Prošlo je prvih pola sata igre. Vidi se da Srbija želi da postigne gol, ali moraće da nađe način i ideju za to. Ovako trenutno ne ide.

23. minut - Kostić je još jednom šutirao i opet je Rendolf odbranio. Filip Kostić za sada jedini razigrani igrač u našoj reprezentaciji.

17. minut - Prvi šut ka golu, Filip Kostić je šutirao, ali lopta je završila u rukama irskog golmana.

15. minut - Srbija pokušava na sve načine da stigne do gola Irske, ali nešto slabo ide za sada...

7. minut - Ponovo su Irci bili u prilici da ugroze gol, srećiom ofsajd...

3. minut - Goool! Irska vodi 1:0! Rajković je odbranio udarac iz slobodnog udarca, ali se ona odbila do jednog irskog igrača koji je je vratio u kazneni prostor. Na nju je naleteo Džef Hendrik, šutirao, a ona se odbila od Ivanovića i prevarila je Predraga Rajkovića. Očajno je počelo. Gore nije moglo...

Slobodan udarac za goste na ivici šesnaesterca već u drugom minutu....

Utakmica je počela, Republika Irska ima prvi napad...

U toku je intoniranje himni, najpre irska nacionalna melodija, a onda i "Bože pravde".

********************************************************************************

Svaki septembar znači i svaki novi početak. Ne samo za školarce, već i za fudbalsku reprezentaciju Srbije, jer započinje kvalifikacije za veliko takmičenje.

Dugo nismo učestvovali na kredibilnim fudbalskim smotrama. Poslednji put pod selektorskom palicom Radomira Antića 2010. u Južnoj Africi. Za tih šest godina, bilo je dosta obećanja. Bilo je puno krivaca, nesporazuma, nesposobnjakovića i pametnjakovića. Svega je bilo, samo nije bilo rezultata i plasmana na završni turnir Evropskog ili Svetskog prvenstva.

Sada je novi početak. Promenjen je predsednik, promenjen je selektor. Igrači su, manje više, ostali isti. Atmosfera u ekipi je, kažu, na fantastičnom nivou, a sva slatka obećanja pred ovaj ciklus kvalifikacija videćemo da li će biti ispunjena, najpre protiv Republike Irske u Beogradu, kada će "orlovi" probiti led na putu ka Rusiji.

Navijači to žarko žele. Nadajmo se da to žele i svi u reprezentaciji, počevši od fudbalera i selektora Muslina.

Od večeras pa do oktobra naredne godine, naša reprezentacija igraće pod jednom komandom: "Juriš na Crveni trg! Juriš na Mondijal u Rusiji 2018!"

SRBIJA: Rajković - Ivanović, Nastasić, Vuković - Rukavina, Gudelj, Milivojević, Mladenović - Kostić, Tadić - Mitrović.

REPUBLIKA IRSKA: Rendolf - Koleman, O'Šej, Kif, Vord - Hendrik, Brejdi, Vilan, Meklin - Long, Volters.

Komentari (12)

protivnik lazova i prevaranta

05.09.2016 20:32

Ovi sa RTS, komentatori ( vrsni "poznavaoci" sporta ), vec su ocenili da Ircima vise odgovara teren , jer nasi fudbaleri igraju fudbal uglavnom u susnim predelima, blize ekvatoru , na severu Afrike , blize Sahari , tako da je neizvestan ishod . Inace navijacu za nas , podrazumeva se , ali obicno utisam ton da ne slusam duduke, kao na Olimpijadi .

Кутузов

05.09.2016 21:07

Иста прича сваки пут.Не бих ишао да их гледам и да ми плате.

protivnik lazova i prevaranta

05.09.2016 21:42

On nije dao gol jer se na 4 metra od gola nije nadao lopti , mislio je da ce mu pasti 100000 evra na nogu , refleksna reakcija = 0, trebalo bi ga testirati na psiho-fizicke sposobnosti, kao i najveci deo tima , ja bih se kao penzioner stideo da ne dam gol.

protivnik lazova i prevaranta

05.09.2016 22:30

Sad sam ih gledao , prva je utakmica , znate kad cu ih opet gledati , n i k a d a , cak i ako pobede 4 :2 , a nece jer to svojom igrom ne zaskuzuju .

protivnik lazova i prevaranta

05.09.2016 22:39

Za mene je , za razliku od komentatora RTS-a , utakmica katastrofa, pitam se ko placa te jadne i bedne fudbalere koji su reprezentativci drzave Srbije , nemaju ni srca ni duse , fudbal i onako ne znaju da igraju .

protivnik lazova i prevaranta

05.09.2016 22:43

Cak su i doveli diletanta da komentarise fudbal , ne znam kako se zove samo ga cujem , ako je i igrao fudbal izgleda da ne zna sta je igrao - verovatno je Bosanac .

protivnik lazova i prevaranta

05.09.2016 22:47

Taktika naseg selektora , bila bi kao kad bi Ivana Spanovic molila boga da ne skoci manje od 3,5 metra .

protivnik lazova i prevaranta

05.09.2016 22:48

Bilo bi fer i korektno da je ovaj nas selektor podneo ostavku posle 1. poluvremena .

gaja gaja

05.09.2016 23:05

Igrali su kao da su bili na pripremama kod....Mimi "oro".

Vanja

06.09.2016 02:03

Cestitke momcima. Ovo je veliki uspeh nase reprezentacije. Ako znamo da je nas fudbala po kvalitetu u rangu sa Farskim Ostrvima, Luksenburgom, Lihtenstajnom, San Marinom ... bod protiv Iraca je premija.

momazver

06.09.2016 07:04

Ako, kako tako, ma i nepravilno/?/ rastavimo prezime selektora na slogove dobijemo Mu- SLINA.Eto to je moja ocena utakmice..

rabas

06.09.2016 13:46

Da li špic igrača može da iznenadi lopta u šesnaestercu ili ne daj Bože u petercu?