Crvena zvezda Hofenhajm
EPA
Crvena zvezda Hofenhajm

EPA

Crvena zvezda Hofenhajm, Foto: EPA

Nije bilo tako zanimljivo, ali je bilo jasno da i Zvezda i Hofenhajm meč 5. kola Lige Evrope žele da reše na taj način da se domognu nokaut faze. Nemci su u Beograd stigli kako bi osigurali prvu poziciju, a crveno-beli su želeli da tim jednim bodom reše sve nedoumice oko prolaska dalje.

Dokle će stići Zvezda u Ligi Evrope?

 

Na kraju je tako i bilo. "Džentlmenski" remi, po bod za obe ekipe i osigurana šesnaestina finala drugog po jačini takmičenja na Starom kontinentu. Sigurno da će gosti biti zadovoljni jer su i nakon ovog meča ostali neporaženi i overili lidersku poziciju, ali je Zvezdi veliki teret pao sa pleća pa će narednog četvrtka ići u Liberec potpuno rasterećeni. Slovanu nije pomogao ni trijumf u Belgiji od 2:1 protiv Genta.

Crveno-beli su odigrali dosta slabije nego u dosadašnjim mečevima ove sezone. Gosti su bili ti koji su kontrolisali utakmicu. Imali su nekoliko povoljnih šansi preko Dabura, Skova i Klausa, ali je Milan Borjan još jednom pokazao zašto nosi kapitensku traku oko ruke.

Zvezdina najbolja prilika stigla je preko Kange koji je oprobao udarac sa nekih 20 metara, ali je i Bauman bio siguran među stativama. Treba pomenuti i grešku sudije Medena koji je propustio da dodeli drugi žuti karton za Vogta koji je u 83. minutu srušio Vukanovića u kontri, ali je prošao bez javne opomene.

Dakle, Zvezda je ono bitno osigurala - prolaz u nokaut fazu. Sada im preostaje da bez pritiska odigraju poslednji meč grupe L protiv Slovana u Liberecu narednog četvrtka od 21.00, a onda je čeka žreb pa pauza do 15. februara kada se takmičenje nastavlja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

CRVENA ZVEZDA - HOFENHAJM 0:0 (0:0)

Stadion: Rajko Mitić, Sudija: Bobi Meden (Škotska)

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Pankov, Milunović, Degenek, Petrović, Sanogo, Kanga (od 80. Nikolić), Ben (od 80. Eraković), Spiridonović (od 46. Vukanović) - Falćineli (od 89. Boaći).

HOFENHAJM: Bauman, Džon, Nordvajt, Vogt, Bogarde, Skov (od 89. Sesenjon), Rudi (od 72. Kasim), Gejger (od 58. Grilič), Dabur (od 46. Vukanović), Gaćinović (od 72. Baumgartner), Klaus.

KRAJ!

90. minut - Igraće se još tri minuta nadoknade!

89. minut - Po jedna promena na obe strane. Sesenjom menja Skova kod gostiju, dok u redovima Zvezde Boaći ulazi umesto Falćinelija.

88. minut - Sada je Klaus ostao sam i šutirao ka golu, ali ponovo sjajno brani Borjan.

87. minut - Faul Milunovića i žuti karton za štopera Zvezde. 

83. minut - Sada je Vogt srušio Vukanovića u kontri, a sudija Meden odlučio da mu ne pokaže drugi žuti karton. Čini se da je pogrešio Škot ovde. Nakon toga je Falćineli pretio, ali je bio izblokiran.

80. minut - Dvostruka promena u redovima Zvezde. Eraković menja Bena, a Nikolić ulazi umesto Kange.

78. minut - Opasan pokušaj Skova, ali opet na visini zadatka Borjan.

72. minut - Dve promena kod gostiju. Baumgarnter menja Mijata Gaćinovića, dok je Kasim zamenio Rudija.

69. minut - Još jedan karton, sada ga je zaradio Vogt zbog oštrog faula.

67. minut - Grub start Bogardea i žuti karton, prvi za goste.

61. minut - Hofenhajm opasniji u ovim momentima, ali bez udarca na gol. Dosta veći posed lopte na strani gostiju.

58. minut - Druga promena kod gostiju. Strelac gola u Nemačkoj Grilič je na terenu, a menja Gejgera.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Po jedna promena na obe strane. U redovima ZvezdeVukanović menja Spiridonovića, dok kod gostiju Kramarić ulazi umesto Dabura.

POLUVREME!

45. minut - Prva šansa za Zvezdu na utakmici. Kanga je probao sa velike udaljenosti, ali je loptu lako uhvatio Bauman.

37. minut - Najbolja prilika do sada na meču i to za goste. Dabur je uspeo da se oslobodi čuvara i šutne sa nekih 10 metara, ali odlično brani Milan Borjan.

24. minut - Prva javna opomena na meču za Gelora Kangu nakon oštrog starta.

12. minut - Još uvek bez prave prilike na obe strane. Imao je Hofenhajm nešto veću inicijativu na startu, ali je sada Zvezda preuzela kontrolu igre.

1. minut - Utakmica je počela!

Crvena zvezda Hofenhajm

EPA

Crvena zvezda Hofenhajm, Foto: EPA

18.50 - Meč uskoro počinje, sve je spremno!

18.31 - Podsetićemo i na to šta je Zvezdi potrebno večeras da osigura evropsko proleće. Dakle, ukoliko Slovan iz Libereca ne savlada Gent u Belgiji, crveno-belima je nebitan ishod meča protiv Hofenhajma, kada je u pitanju druga pozicija. Naravno, pobeda ili remi šampiona Srbije je sam po sebi prolaz dalje pa u tom slučaju Zvezdu ne bi trebalo da zanima šta se dešava u Belgiji.

Ukoliko Liberec savlada Gent, a Zvezda izgubi od Hofenhajma to će onda značiti da poslednje kolo odlučuje ko će biti drugoplasirani. U tom slučaju crveno-beli bi išli u Češku gde bi branili 5:1 iz prvog meča protiv Libereca.

17.51 - Zvezdi i Hofenhajmu ovo će biti tek drugi međusobni susret, a prvi odigran 22. oktobra završen je pobedom Nemaca sa 2:0.

17.39 - Evo i postave Hofenhajma:

Bauman, Džon, Nordvajt, Vogt, Bogarde, Skov, Rudi, Gejger, Dabur, Gaćinović, Klaus.

17.35 - Stanković se odlučio za sledećih 11 igrača:

Borjan - Gajić, Pankov, Milunović, Degenek, Petrović, Sanogo, Kanga, Ben, Spiridonović - Falćineli.

17.30 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču 5. kola grupne faze Lige Evrope između Crvene zvezde i Hofenhajma. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja sa Marakane.

Komentari (1)

Gall

03.12.2020 20:55

Dobro postavljena taktika,igra pojedinih dobro placenih igraca ,jednom recju mnogo losa,bez komentara!