El Fardu Ben
Alo/Marko Metlaš
Aleksandar Katai

Alo/Vladimir Marković

Aleksandar Katai, Foto: Alo/Vladimir Marković

KRAJ MEČA! Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Spartak rezultatom 3:2 i zabeležili četvrtu pobedu u isto toliko kola Superlige. Golove za crveno-bele postigli su Ben dva puta i Tomane, dok su Tufegdžić i Nikolić bili precizni za goste. Spartaku je ovo prvi poraz od početka sezone.

89' Savković je imao idealnu priliku iz slobodnog udarca sa oko 17 metara, ali je pogodio živi zid.

83' Odlična šansa za Zvezdinog Nikolića, ali uspeo je da uhvati živu loptu Dujmović.

73' NIKOLIĆ ZA 3:2! Ipak ćemo imati interesantnu završnicu, Nemanja Nikolić je sa bele tačke pogodio i vratio u život gostujući tim.

70' TOMANE! Zvezda vodi 3:1, za pet minuta praktično rešavaju ovaj meč. Centaršut Kataija i lepa, lagana realizacija Tomanea glavom.

65' GOOOOOOOOL! El Fardu Ben! Drugi put je pogodio napadač Zvezde, i to posle odbitka nakon udarca Petrovića. Možda je mogao bolje Dujmović, ali nezgodno je odskočila lopta i - Zvezda vodi. 2:1!

61' Igra se na polovini Spartaka i svi fudbaleri su na njoj, osim Milana Borjana. Crveno-beli ipak ne uspevaju da probiju bedem.

53' Zvezda znatno konkretnije krenula drugi period meča, ali Spartak uspeva da se odbrani od svih naleta.

Počelo je drugo poluvreme.

Kraj poluvremena. Crvena zvezda i Spartak imaju nerešen rezultat nakon prvih 45 minuta - 1:1. Zvezda je povela u 32. minutu, dok je Tufegdžić bio precizan minut kasnije.

40' Nema većih šansi u ovom periodu, obe ekipe kao da jedva čekaju da se poluvreme završi.

33' GOOOOOOL ZA SPARTAK! Kako su krenuli sa centra, tako su izjednačili Subotičani. Pogodio je Lazar Tufegdžić na asistenciju Nikolića glavom.

32' POGAĐA BEN! Ispravio se za promašen penal, prvi put ove sezone Ben uspeva da postigne gol, sa otprilike sedam metara je uspeo da savlada Dujmovića.

25' BRANI DUJMOVIĆ! Ben je šutirao u levi ugao, golman je to lepo procenio i odbranio, a lopta je zatim zakačila stativu, ali nije ušla u gol.

25' Penal za Zvezdu. Rodić je pao, sudija je pokazao na belu tačku.

18' Velika šansa za Crvenu zvezdu, Gajić je dugo vukao loptu, dodao do Bena koji nije uspeo da pogodi iz neposredne blizine.

10' Prečku pogađa Katai. Posle njegovog udarca lopta je zakačila jednog igrača Spartaka, prevarila golmana, ali nije imao dovoljno sreće Aleksandar Katai.

Milan Borjan

Alo/Vladimir Marković

Milan Borjan, Foto: Alo/Vladimir Marković

9' Odličan Spartak, još jednom Tufegdžić u izglednoj prilici, ali nije lepo primio loptu pred golom Zvezde.

5' Nova šansa za Spartak, Nemanja Nikolić je probao glavom posle prekida, lopta je išla pod prečku, ali uspeo je Borjan da je skrene u korner.

1' Ogromna šansa za Spartak već u prvom minutu. Tufegdžić je šutirao na prazan gol sa tridesetak metara, Borjan je bio van, ali nije uspeo da pogodi nebranjenu mrežu.

19:00 Meč je počeo!

18:40 Na tribini je razvijen transparent sa posvetom preminuloj Zvezdinoj legendi Vladici Popoviću.

Vladica Popović

Alo

Vladica Popović, Foto: Alo

Stadion: Rajko Mitić

Bez gledalaca

Sudija: Novak Simović

Postave

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Pankov, Degenek, Rodić – Vulić, Petrović, Nikolić – Gavrić, Katai, Ben

Spartak: Dujmović – Dunđerski, Tekijaški, Ivančević – Milošević, Šimura – Srećković, Tufegdžič, Bijelović – Nikolić

Zvezda je bez primljenog gola i želi novom pobedom da napravi najbolju moguću uvertiru pred start kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Evrope sa Gibraltarara, dok Subotičani poručuju da dolaze da se nadigravaju sa trostrukim uzastopnim šampionom.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Kakav rezultat predviđate?

 

PROČITAJTE JOŠ: