Partizan Čukarički
FK Partizan
Partizan Čukarički

FK Partizan

Partizan Čukarički, Foto: FK Partizan

Nije bilo nimalo lako, ali Partizan je ove subote došao do pete vezane pobede i sve je bliži tome da ovu ne tako sjajnu 2020. godinu završi u odličnoj atmosferi. Ovoga puta sve zasluze idu mladom napadaču crno-belih Nikoli Štuliću koji je u pravi čas postigao prvenac u seniorskom timu.

Može li Partizan do prvog mesta?

 

Iako je viđen samo jedan gol, duel u Humskoj itekako je opravdao epitet derbija ovog 17. kola Superlige Srbije. Partizan je u većem delu meča bio konkretniji, stvarao više prilika, kontrolisao posed, vršio pritisak. Doduše, iz svega toga nisu se stvorile nešto ozbiljne šanse, a najbolju u prvom delu igre imao je Maki Banjak koji je nakon loše reakcije gostujuće odbrane uspeo da uputi udarac iz neposredne blizine, ali je odlično to odbranio Petrović.

Prvo poluvreme prošlo je u znaku visokog Kamerunca koji je u više navrata uspevao da pripreti, što iz vazduha što sa zemlje, ali je ostao kratak za prvi gol u novom klubu. Svakako da njegov povratak posle povrede treba da raduje i Aleksandra Stanojevića i navijače.

Partizan Čukarički

FK Partizan

Partizan Čukarički, Foto: FK Partizan

Čukarički se najviše oslanjao na brzonogog Veljka Birmančevića. Nekadašnji đak Partizanove škole izgoreo je u želji da reši duel sa bivšim klubom. Stiče se utisak da je previše komplikovao kada za tako nešto nije bilo potrebe. Imao je i najbolju šansu na meču za Čukarički u 48. minutu kada je ostao sam protiv Stojkovića. Na drugoj strani je mogao da proigra saigrača, ali se odlučio na udarac koji mu je lako skinuo golmana Partizana i propala je prilika za pogodak.

Crno-beli su ponovo prodisali nakon ulaska Sejdubu Sume koji je pored Miloša Jojića i naravno strelca Štulića najzaslužniji što je mladi fudbaler postao junak utakmice i upisao prvenac u 86. minutu utakmice. Lepo je Jojić uposlio Sumu, a ovaj dodao do 19-godišnjeg napadača kome je preostalo da se samo pokloni u gurne loptu u mrežu.

Obe ekipe do kraja ove godine čekaju još po dva meča. Partizan u narednom kolu gostuje Voždovcu, dok Čukarički na svom terenu igra protiv Javora.

Standings provided by SofaScore LiveScore

PARTIZAN - ČUKARIČKI 1:0 (0:0)

Štulić u 86. minutu za Partizan

Stadion: Partizana, Sudija: Lazar Lukić

PARTIZAN: Stojković – Miljković (od 46. Lutovac), S. Marković, Banjak, Obradović (od 82. Urošević) – Šćekić, Zdjelar – F. Stevanović (od 57. Štulić), Natho (od 57. Suma), Jojić – Asano.

ČUKARIČKI: Petrović – Ćirković, Šapić, Ostojić, Kamenović – Kovač (od 83. Puškarić), Mijailović – Pantić (od 62. Savić), Kajević (od 77. Vidosavljević), Birmančević – Endiaj (od 46. Eze).

KRAJ!

91. minut - Sada karton i za Ostojića koji ruši Štulića u kontri.

90. minut - Još tri minuta nadoknade u Humskoj!

89. minut - Prekida kontru gostiju Šćekić faulom i dobija javnu opomenu.

87. minut - Sada je Eze dobio žuti karton posle faula nad Lutovcem.

86. minut - GOOOOOL! ŠTULIĆ! Suma je odlično proigrao mladog napadača, a on postigao prvi pogodak u seniorskom fudbalu!

83. minut - Izmena i kod gostiju, Puškarić je na terenu, a van igre ide Kovač.

82. minut - Promena u Partizanu, Urošević ulazi umesto Obradovića.

81. minut - Pritisak fudbalera Partizana, ali se za sada dobro brane gosti.

77. minut - Još jedna izmena u redovima "brđana". Vidosavljević menja Kajevića. Odmah nakon toga je Suma probao sa velike udaljenosti iz slobodnog udarca, ali zaustavlja to nekako Petrović.

67. minut - Sada je Štulić bio u šansi. Pre napadača Partizana loptu je sklonio Šapić. Bilo je baš opasno.

62. minut - Promena i kod gostiju. Savić menja Danila Pantića.

59. minut - Preti sada Obradović, a lopta ide tik iznad prečke gola Čukaričkog.

57. minut - Dve promene u redovima Partizana. Suma menja Natha, dok je mladi Štulić na terenu umesto Filipa Stevanovića.

51. minut - Sada Mijailović ruši Jojića i dobija i on javnu opomenu.

48.minut - Birmančević je imao sjajnu priliku. Ostao je 1 na 1 sa Stojkovićem, a onda bio sebičan i umesto da uposli saigrača šutirao, a Stojković mu skinuo zicer.

47. minut - Oštar start Svetozara Markovića nad Kovačem, odmah je Lukić izvadio žuti karton.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Po jedna promena na obe strane. Kod domaćih Lutovac menja Miljkovića, dok je u redovima Čukaričkog Eze zamenio Eniaja.

POLUVREME!

45. minut - Još dva minuta nadoknade u prvom delu!

44. minut - Banjak najprimetniji igrač na meču. Još jednom je nakon kornera došao do lopte, ali je nije najbolje zahvatio.

42. minut - Oštar start nad Endiajem od strane Zdjelara koji dobija žuti karton. Zanimljivo da je Natho tražio drugi žuti za Senegalca.

37. minut - Birmančević je bio u prilici, a gosti su tražili penal jer su smatrali da je Aleksandar Miljković igrao rukom u sopstvenom kaznenom prostoru. Sudija Lukić odmahuje rukom.

33. minut - Endiaj dobija žuti karton nakon što se bunio zbog nedosuđenog faula.

30. minut - Opasan šut Natha sa nekih 20 metara, ali je lopta prozujala pored stative.

23. minut - Ponovo preti Banjak, sada je reagovao golman Petrović i izbacio je u korner. Nakon toga i najveća šansa za domaće na meču. Opet Kamerunac u glavnoj ulozi, sada je nogom probao, ali opet na visini zadatka golman Čukaričkog.

21. minut - Jojić je sada bio u šansi, ali je njegov šut izblokiran.

16. minut - Prva nešto konkretnija prilika za Partizan. Nakon kornera probao je Maki Banjak glavom, ali lopta ide pored gola.

1. minut - Umalo pogodak za Čukarički. Kajević je šutirao nakon velike gužve, ali je sa linije loptu izbacio Marković.

16.08 - Utakmica je počela!

16.00 - Početak utakmice kasni zbog problema sa mrežom ispod južne tribine. Sigurno da će problem biti rešen vrlo brzo.

15.30 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču 17. kola Superlige Srbije između Partizana i Čukaričkog. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Beograda.