Karim Benzema (Real Madrid)
EPA-EFE/JUANJO MARTIN
Karim Benzema (Real Madrid)

EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Karim Benzema (Real Madrid), Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

90+4. miunt: Lopta ubačena u kazneni, probao je Moriba i pogodio prečku!

90. minut: Kazemiro je za faul na sredini terena dobio žuti karton. U nastavku napada je napravio faul na 18 metara, za novi žuti, morao je van igre. Mesi je iz slobodnjaka gađao pod prečku, Kurtoa je bio siguran.

83. minut: Barsa je promašila zicer nakon što je istrčao golman Kurtoa, u nstavku akcije Mendi je u kaznenom bespotrebno povukao za ruku Brajtvajta i oborio ga, ali sudija nije svirao penal, već je dvojici igrača Barse i treneru Kumanu dao žute kartone. 

81. minut: Trinkao i Brajtvajt su zamenili Pedrija i Dembelea kod Barse.

78. minut: Sudiji se pokvarila oprema za komunikaciju, usledila je pauza da je zameni.

75. minut: Moriba je probao glavom na centaršut Mesija, ali je sa deset metara gađao pravo u Kurtou.

72. minut: Trostruka izmena u Realu, izašli su Benzema, Vinisijus i Kros. Jedna izmena i kod Barse, Moriba je zamenio Arauha.

68. minut: Kakva šansa za Real. Vinisijus je umesto u gol sa tri metra glavom šutirao unazad, na loptu je potom naleteo Kros i probao glavom, ali je odbrana Barse nekako izbila sa gol linije. 

66. minut: Vinisijus sam u kontri, umesto da završi, pokušava da doda Benzemi, lopta je presečena, a svi su već videli promenu na semaforu.

61. minut: Vinisijus je centrirao, Arauho podmetnuo nogu i pogodio svoju stativu.

60. minut: Sa leve strane je centrirao Alba, loptu je u kaznenom na prvoj stativi kroz noge propustio Grizman, dočekao je Mingeza cevanicom i pogodio sa penaltika - 2:1.

55. minut: De Jong je sjajno u kaznenom našao Grizmana koji se bacio, šutirao, ali je promašio za pola metra, uz to je bio i ofsajd.

47. minut: Krenulo je dobrom prilikom za Pedrija, nije bilo promene rezultata.

46. minut: Grizman je zamenio Desta na poluvremenu.

2. POLUVREME:

45+2. minut: Korner sa druge strane, lopta preleće sve i dolazi na drugu stativu do Mesija, on hvata volej, ali mu se Kurtoa baca u noge i brani.

45+1. minut: Iz kornera je probao Mesi i pogodio stativu!

43. minut: Lukas Vaskez i Buskec su se sudarili uklizavajući na loptu, koleno o koleno. Vaskez nije mogao da nastavi, pa je ušao Odriozola.

33. minut: Počel je kiša u Madridu.

27. minut: Kros iz slobodnog udarca pogađa, lopta je u živom zidu pogodila Desta, a onda je na gol liniji Alba probao da je zaustavi glavom, ali je sproveo u mrežu - 2:0. 

34. minut: Odlična šansa, ali Dembele u naletu ne zahvata loptu kako treba. Usledila je ubitačna kontra domaćina, pas Vinisijusa, Valverde sa 17 metara pogađa stativu, osbija se lopta Lukasu Vaskezu na nogu na deset metara, ali mu zicer brani ter Štegen.

26. minut: Na ivici kaznenog Arauho je oborio ubitačan prodor Vinisijusa, sudija je odlučio da ne bude penal, ali je štoper Barse dobio žuti karton.

23. minut: Pedri obara Kazemira na 22 metra od gola i dobija žut karton, prestrogo.

15. minut: Odličan centaršut Mesija, Dembele u petercu ostao je kratak, a prilika je bila sjajna.

13. minut: Po desnoj strani prošao je Lukas Vaskez, po zemlji uputio loptu na ivicu peterca, tamo je Beznema ispred Arauha petom poslao loptu u gol - 1:0.

10. minut: Čekao je Mesi, čekao, a onda dao pas u prostor Albi, mat je bio na vidiku, ostalo je samo da prosledi loptu u srce kaznenog ka Dembeleu, "namirisao" je to Kurtoa, krenuo sa gol linije, bacio se i sprečio da lopta dođe do Francuza.

2. minut: Oprezan početak sa obe strane...

1. POLUVREME:

Činilo se pre Nove godine da će Atletiko Madrid lako do titule u La Ligi.

Imale su Jorgandžije dvocifrenu bodovnu prednost, ali su onda krenule da klecaju, a Real i Barselona to da koriste.

Devet kola pre kraja uzbuđenje nikad veće, Atletiko 66 bodova, Barselona 65, Real 63.

Jorgandžijama na ruku ne ide povreda Luisa Suareza, ali ide što Real i Barsa igraju međusobnu, pa ne mogu oba tima do tri boda.

Jesenas je u Kataloniji Real slavio 3:1, a sada...

Karvahal, Azar, Ramos i Varan su van stroja u "kraljevskom klubu", Koutinjo, Fati i Neto ne mogu da igraju za ponos Katalonije.

Istorija kaže, odigrano je 278 Klasika, 115-101 je skor u korist Barselone, uz 62 remija.

Ako se gleda samo prvenstvo uspešniji je Real 74-72, uz 35 remija.

Ono što Barseloni ide na ruku je serija od šest prvenstvenih pobeda u nizu, a u poslednjih 19 mečeva u Primeri su bez poraza.

Real Madrid - Barselona 2:1 (2:0)

REAL MADRID: Kurtoa, Mendi, Naćo, Militao, Lukas (od 43. Odriozola), Kros, Kazemiro, Modrić, Vinisijus, Benzema, Valverde.

BARSELONA: ter Štegen, Mingeza, Arauho, Lengle, Dest (od 46. Grizman), Buskec, de Jong, Alba, Pedri, Mesi, Dembele.

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE JOŠ: