Žan Kristof Bajbek (Partizan)
FK Partizan
Žan Kristof Bajbek (Partizan)

FK Partizan

Žan Kristof Bajbek (Partizan), Foto: FK Partizan

MEČ JE ZAVRŠEN! - Hrabri Radnički je pobedio Partizan. Od samog početka je bilo jasno da ko ovde postigne priv pogodak on će i pobediti. Utakmica prava prvologišaka, Partizan imao privid inicijative, Lutovac puno pokušavao u prvom poluvremenu preko desne strane, ali bez uspeha. Radnički vrebao svoju šasnu i na kraju je dočekao u 77. minutu kada je Pantelić postigao prelep gol. Partizanove novajlije zaista ništa nisu pokazale i pred trenerom Stanojević zaista predstoji težak posao. Sa druge strane Radnički izbija na šesto mesto za veliku pobedu nad velikim rivalom.

89' Pokušava Partizan da stigne do izjednačenja ali je sve to jalovo. Nije bilo ni nekih preteranih šansi, možda je najboolja šansa bila ona Holandera iz slobodnog udarca, ali je živi zid odlično skočio. Pet minuta još nade za PArtizan je pokazao 4. sudija.

77' GOL GOL GOL! Gol Dušana Pantelića! Brigel Aksentijević je sjajno prošao po desnoj strani, pokušaj centaršuta koji je izblokirao Banjak, lopta se otkotrljala na 22. metara od gola Stojkovića. Pantelić u punom trku šalje kiflu sa puno felša iza leđa Stojketu. 1:0 vodi Radnički Niš!

74' Prelepa šansa za Ivana Obradovića, druga večeras. Odlična akcija pre svega, Pavlović je prelepo uposlio Asana ovaj vratio na sedam metara, Obradović je bio sam i mogao je da pita Ristića u koji ugao da mu šutira, a onda je loše namestio stopalo i šutirao daleko pored gola.

69' Ništa pametno u poslednjih deset minuta. Greška Makija Banjaka u odbrani koju je sam ispravio, jedan korner za Partizan i ništa više. Možemo u odsustvu drugih stvari spomenuti i žuti karton za Gavrića.

Maki Banjak

Foto: Marko Metlaš

Maki Banjak, Foto: Foto: Marko Metlaš

59' Holander u šansi! Nekoliko santimetara je sprečilo Filipa da postigne gol na svom debiju, od svega samo kornker.

55' Najlepšša akcija do sada na utakmici. Prvo je Obradović poslao kroz noge loptu Holanderu, ovaj je odigrao dupli pas, Obradović je malo ušao ka unutra i lepo šutirao ali je Borivoje Ristić vrhovima prostiju izbacio loptu u korner. 

47' Prelepa šansa za Bajbeka, ali lopta ide visoko preko gola. Asano je sjajno poslao dubinsku loptu na bok, polu visoka lopta se vratila na peterac, gde je Bajbek natrčao i šutirao visoko preko gola.

46' Debi Holandera! Na početku drugog poluvremena izvršena je prva izmena, Stevanovića je zamenio Holander.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! - Partizan konkretniji i bolji, Radnički bezopasan. Crno-belima fali završni pas. Bajbek ništa nije pokazao. Natko indisponiran. Lutovac dobar. Očekujemo bolje drugo poluvreme.

37' Zatišje u poslednjih sedam minuta. Ipak, Partizan je stvorio novu šansu, pogodili ste, opet akcija preko desne strane. Miljković je upito jedan čudan centarštu, na kraju je lopta stigla do Stevanovića na desnoj strani koji je uputio šut ali je Ristić bio pribran. Čuju se Grobari ispred stadiona.

30' Nemojte misliti da je ovo neka greška i da stalno isto ponavljamo. Lutovac, opet sa desna, opet smušenost i napadača Partizana i odbrane Radničkog. Opet lopta do Lutovca, konačno šut njegov, Ristić brani.

27' Zakuvalo se! Odmah je usledila nova akcija Partizanovih igrača, Bajbek je okrnut leđima pokušao da smiri loptu u srcu kaznenog prostora ali nije uspeo. Opet Lutovac, opet sa desna, opet na kraju Filip Stevanović, opet visoko pored gola!

Filip Stevanović

Alo/Vladimir Marković

Filip Stevanović, Foto: Alo/Vladimir Marković

25' Uzvraća Radnički! Na sličan način su probali fudbaleri iz Niša da zatresu mrežu. Šut Đuričkovića na kraju je bio možda najbezopasnije iz obog napda, čini se da je šut mora da stigne malo ranije.

21' Najbolja šansa na utakmici! Lutovac opet prolazi po desno strani, jedan odbrambeni igrač Radničkog kratko odbija loptu do Filipa Stevanovića koji šutira sa oko dvanaest metara, golman Ristić odlično brani, na loptu natrčava Asano ali ništa od gola.

14' Partizan polako preuzima inicijativu, Lutovac dosta aktivan po desnoj strani, fali taj poslednji pas. Stojković za sada - bez posla.

10' Prva šansa posle početnog ispitivanja snaga. Obradović je u stilu najboljih ofanzivnih bekova prošao levoj strani, uputio upotrebljiv centaršut, Bajbek je čekao loptu na drugoj stativi, ali jedan od igrača RAdničkog je bio bliži i izbacio loptu u korner.

MEČ JE POČEO!

Posle "večitog derbija" Partizan gostuje Radničkom i ima šansu da se osvajanjem tri boda izjednači na tabeli sa Vojvodinom i smanji minus u odnosu na Crvenu zvezdu na šest bodova razlike. Ophrvan kadrovskim problemima i povredama Lazara Markovića i Sejdube Sume, trener Partizana Aleksandar Stanojević odlučio se za neobičan sastav, ali će i u takvoj konstelaciji snaga crno-beli morati na pobedu.

RADNIČKI: Ristić, Aksentijević, Stevanović, Marković, Ćirković, Kovačević, Pantelić, Đuričković, Živković, Gavrić, Đuranović.

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Marković, Banjak, Obradović, Zdjelar, Natho, Stevanović, Lutovac, Asano, Bajbek.

Glavni sudija meča je Miloš Milanović.

PROČITAJTE JOŠ: