Jan Oblak
EPA/Miguel A. Lopes
Jan Oblak

EPA/Miguel A. Lopes

Jan Oblak, Foto: EPA/Miguel A. Lopes

Kraj meča! Lajpcig je pobedio 2:1 i eliminisao madridski Atletiko iz Lige šampiona. Nemci su prošli u polufinale i napravili istorijski uspeh, a strelci su bili Olmo i Adams, dok je jedini strelac za tim Čola Simeonea bio Žoao Feliks sa penala. Polufinale Lige šampiona će igrati PSŽ i Lajpcig.

Lajpcig - Atletiko Madrid

EPA/Antonio Contrim

Lajpcig - Atletiko Madrid, Foto: EPA/Antonio Contrim

88' GOOOOOOOOOOOL! Lajpcig vodi 2:1! Savića je pogodila lopta na putu ka mreži i prevarila Oblaka, a šutirao je Adams. Nemci su pred istorijskim uspehom!

80' Gužva u kaznenom prostoru Lajpciga, mogla je to biti ozbiljna prilika za Atletiko, ali uspeli su da se snađu Nemci.

71' GOOOOOL! 1:1 i Atletiko se vraća u igru. Siguran sa penala je bio Žoao Feliks, pogodio je stranu golman, ali nije imao nikakve šanse.

69' PENAL ZA ATLETIKO! Feliks je bio pred golom, slomio ga je Klosterman i to je čist jedanaesterac.

60' Renan Lodi je pao pored Upamekana, ali je Marčinjak odmah podigao ruku. Dotrčao je do levog beka Atletika i pokazao mu žuti karton zbog simuliranja.

50' GOOOOOOOOOOOOL! Dani Olmo pogađa za Lajpcig, najbolje se Španac snašao u kaznenom i glavom pogađa mrežu Oblaka posle sjajne akcije svoje ekipe.

Počelo je drugo poluvreme.

Lajpcig - Atletiko Madrid

AP/Miguel A Lopes

Lajpcig - Atletiko Madrid, Foto: AP/Miguel A Lopes

Kraj poluvremena - 0:0! Tvrd meč, po volji Simeonea, a Lajpcig iako tim sa napadačkom filozofijom, nije uspeo da se nametne u napadu.

43' Sve manje nade da ćemo videti pogodak do kraja poluvremena. Lajpcig je preuzeo inicijativu, međutim bez prilike.

35' Hrabar duel dva štopera na sredini terena, krvav je ostao Stefan Savić. Nije mnogo bolje prošao ni Halstenberg. Pitanje je da li će Crnogorac moći da nastavi meč.

33' Prelepa lopta Dijega Koste, odlična akcija, ali je trebalo iz prve da odigra Karasko u kaznenom prostoru, verovatno bi to bio pogodak.

27' Utihnuli su ataci španske ekipe, ali ni Lajpcig nema igru koja ih je dovela blizu Janu Oblaku. Kao da je odmeravanje snaga odloženo za ovaj deo meča umesto da bude u uvodnim minutima.

Lajpcig - Atletiko Madrid

EPA/Louis Gene

Lajpcig - Atletiko Madrid, Foto: EPA/Louis Gene

20' Nakon uvodnih minuta koji su pripali Lajpcigu, sada je madridski tim sve više pred protivničkim šesnaestercom. Nekoliko poluprilika, ali čini se da prava uzbuđenja tek slede.

12' Karasko dobro šutira u bliži ugao, ali golman Lajpciga je bio koncentrisan. Još jedna sjajna šansa.

4' Prva velika šansa na meču. Halstenberg se našao u sjajoj situaciji u protivničkom kaznenom, ali je njegov volej otišao preko gola.

Meč je počeo!

Jedino je sigurno da će meč biti pun napona, Lajpcig se bori za istorijsko prvo polufinale, dok Atletiko vidi šansu da najzad stigne ove godine do trofeja prvaka Evrope zbog olakšanih okolnosti. Podsetimo, madridski crveno-beli imaju tri izgubljena finala u najjačem klupskom takmičenju.

Stadion: Žoze Alvalade, Lisabon

Sudija: Simon Marcinjak

Postave:

postave na meču Lajpciga i Atletiko Madrida

Sofascore printscreen

postave na meču Lajpciga i Atletiko Madrida, Foto: Sofascore printscreen

Ko prolazi u polufinale Lige šampiona?

 

PROČITAJTE JOŠ: