Lionel Mesi (Barselona)
EPA/Andreu Dalmau
Lionel Mesi (Barselona)

EPA/Andreu Dalmau

Lionel Mesi (Barselona), Foto: EPA/Andreu Dalmau

Prošlu godinu Real je neočekivano završio na vrhu. Pre nastavka bio je iza Barselona, ali onda su mu pomogli Katalonci lošim igrama, ali i, čini se, sudije.

Skoro svaki meč završavan je rezultatom 1:0, sudija svirne penal, Serhio Ramos pogodi sa kreča i to je to.

Još tada je to teško palo Barseloni, a tek sada kada je sudija protiv njih u El klasiku takođe pokazao na 11 metara.

Kataloncima je sve još mučnije kada se saznalo za razgovor VAR sudije Hose Maria Sančesa Martinez sa glavnim arbitrom Huanom Martinesom. VAR sudija je savetovao da ne dosudi penal, nakon što je u kaznenom Barselone za dres povučen Serhio Ramos, ali je Martines uperio prst ka kreču zbog faula nad kapitenom Madriđana.

Sport.es navodi da je Martines rekao glavnom sudiji da je kapiten Kraljevskog kluba prvi faulirao odbrambenog igrača Barselone Lenglea, ali ovaj to nije uvažio, već je Ramosu dao priliku, koju je i iskoristio i doveo Real do prednosti 2:1. Na kraju je bilo 3:1.

Barselona ne planira da se sve na ovom završi, već se sprema da traži audio zapis razgovora između glavnog sudije i VAR sudije da bi se konačno saznalo šta se dogodilo.

Na "Kamp Nou" su uvereni da se protiv kluba vodi kampanja na čelu sa Velaskom Karbaljom, odgovornim za delegiranje sudija. 

PROČITAJTE JOŠ: