Nikola Milenković, Aleksandar Mitrović
AP/Antonio Calanni
Nikola Milenković, Aleksandar Mitrović

AP/Antonio Calanni

Nikola Milenković, Aleksandar Mitrović, Foto: AP/Antonio Calanni

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović rekao je da je reprezentacija čast i da igračima ne predstavlja problem iscrpljenost pred naredne kvalifikacione utakmice.

"Jeste kraj sezone i jeste da smo svi iscrpljeni, ali smo za reprezentaciju uvek svi spremni. Reprezentacija je uvek čast i zadovoljstvo. Imamo kvalitet, dobre igrače, mladog selektora. Dobro smo počeli kvalifikacije i nadam se da ćemo tako i da ih nastavimo", rekao je Mitrović tokom gostovanja na televiziji Arena.

PROČITAJTE JOŠ:

Mohamed Salah

Tanjug/AP, Manu Fernandez

 

U junu Srbiju očekuju dueli sa Ukrajinom i Litvanijom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a srpski gogleter je naveo da su obe utakmice bitne i da se nada pozitivnom skoru!

"Nadam se da ćemo pobediti u obe utakmice i izvući pozitivan skor. Najbitnije je da se skupljaju bodovi, ne gube utakmice i da odemo na Evropsko prvenstvo. Bilo bi lepo da posle svetskog vežemo i evropsko i nastavimo niz", kazao je Mitrović.

Za Ukrajinu je rekao da je kompaktna ekipa i da su konkurenti za prva dva mesta:

"Ukrajina je čvrsta, kompaktna ekipa, defanzivno veoma organizovana, vodi je Andrej Ševčenko. Teško im je dati gol. Konkurent su za jedno od prva dva mesta", rekao je Mitrović.

Pozvao je na oprez protiv Litvanije

"Znamo Litvaniju iz Lige nacija, dobili smo ih oba puta, ali treba biti obazriv. U prošlosti smo imali jako mnogo loših iskustava sa autsajderima i treba biti veoma oprezan", kazao je Mitrović.

Srbija će 7. juna gostovati Ukrajini u Lavovu, dok će tri dana kasnije pred praznim tribinama u Beogradu dočekati Litvaniju.