Viljareal - Atletiko Madrid
AP Alberto Saiz
Viljareal - Atletiko Madrid

AP Alberto Saiz

Viljareal - Atletiko Madrid, Foto: AP Alberto Saiz

Čelnici LaLige sve su bliži realizaciji ideje da se makar jedna utakmica prvenstva Španije odigra na tlu SAD. Prošle godine postojala je želja da Đirona i Barselona odigraju utakmicu na američkom tlu, ali su se dva kluba usprotivila ideji, koju su kritikovali mnogi, pa i FIFA.

Zvezda Liverpula otvoreno o sebi! Počeo je iz blata, sada svoj novac daje siromasima

AUTOR: Tanjug/S.M. DATUM I VREME: 17.10.2019. 14:43 Gospodin. Sadio Mane, Foto: AP Photo Jedan od najboljih fudbalera Liverpula Sadio Mane prisetio se siromaštva kao dečak u Senegalu i poručio da ga je život naučio da bude ponizan. On je otkrio da je u detinjstvu često gladovao i da sada, kada ima mnogo novca kao vrhunski fudbaler, neće da ga iskoristi za veliki luksuz.

Kako stvari stoje, ove sezone bi ipak moglo da dođe do promene i da se jedna utakmica LaLige utakmica ipak u Majamiju, na "Hard Rok stadionu". Plan prvog čoveka LaLige Havijera Tebasa je da to bude utakmica između Viljareala i Atletiko Madrida, koja je na programu 8. decembra.

Informacije iz Španije su da su oba kluba u načelu prihvatili tu ideju, a Atletiko smatra da mu to može doneti dodatnu popularnost van granica Španije, jer su na tom planu daleko iza velikih rivala, Barselone i Reala.

PROČITAJTE JOŠ:

Postavlja se pitanje navijača iz Španije i njihovog transporta na Floridu. LaLiga planira da odganizuje nekoliko čarter letova za navijače dva kluba, a planiran je i popust za simpatizere "žute podmornice" i deljenje karata za voz kojim bi u drugom delu šampionata došli u Madrid na meč sa Atletikom.

BONUS VIDEO:

Fudbaleri Zvezde pozdravljaju navijače na Jarinju