Bibjana Štajnhaus
Youtube/tyughjbnmw
Bibjana Štajnhaus

Youtube/tyughjbnmw

Bibjana Štajnhaus, Foto: Youtube/tyughjbnmw

Bilo je to 4. oktobra 2010. godine u nemačkoj drugoj ligi, popularnoj “Cvajti”, navijači nisu imali bog zna šta da vide od igre koja je pružena na terenu. U meču između Herte iz Berlina i Alemanije Ahen mreže se nisu tresle, pa je na kraju utakmice na semaforu stajao najnepopularniji rezultat kod navijača, 0:0.

PROČITAJTE JOŠ:

Ali daleko od toga da im nije bilo zabavno na tribinama. Sama činjenica da je utakmicu sudila čuvena, tada tridesetjednogodišnja Bibijana Štajnhaus, prvi ženski sudija koji je kasnije sudio neku utakmicu Bundes lige, bila je zanimljiva sama po sebi. Tako je nesvakidašnja situacija sa Bibijanom koja se dogodila početkom drugog poluvremena bila možda i jedina prava akcija vredna pomena tokom, uglavnom dosadne, utakmice bez golova.

Fudbaler Herte Peter Nimajer napravio je prekršaj, nakon čega ga je glavni sudija, Bibijana upozorila da ubuduće više obrati pažnju na terenu. vezni igrač domaće Herte Peter Nimajer u 55. minutu utakmice hodao je unazad i želeo je da potapše po ramenu glavnu sudiju. Ali, kako je nije dobro video ruka mu se omakla i nehotice je dirnuo popularnu “Bibi” po grudima. Simpatična sudija samo je zbunjeno proverila jesu li kartoni u džepu, pogledala Niemejera, sa komičnom grimasom na licu, nasmejala se i produžila dalje. Naravno, video je odmah postao hit u Nemačkoj, ali i širom sveta, a gledaocima je posebno bio simpatična “šmekerska” reakcija glavnog sudije.

Zbog ovoga dobili osude i od teniske elite, ne postupa se tako sa Đokovićem! Sramite se, Englezi! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 15.11.2019. 09:04 - 15.11.2019. 10:21 Pametan postupak je što se nije pozdravio s njima na kraju. Novak Đoković, Foto: Twitter/ATP tour Sada je to već stvar tradicije. Publika u londonskoj "O2 areni" bila je neprijateljski nastrojena prema Novaku Đokoviću tokom meča sa Rodžerom Federerom.

Copy

“Stajala je malo dalje od mene što sam i očekivao. Želeo sam je potapšati po ramenu, ali morate malo i zabaviti publiku.” – našalio se veznjak Herte posle meča.

Inače plavokosa Bibijana radila je kao policijski oficir, a šest godina delila je pravdu u Nemačkoj drugoj ligi posle čega je prešla na elitni rang nemačkog fudbala. Zanimljivo, ona je tada bila devojka bivšeg engleskog sudije Hauarda Veba, koji je zbog nje napustio suprugu i troje dece i preselio se u Nemačku.

BONUS VIDEO:

Dušan Tadić besan nakon Luksemburga: "Ne može bez trčanja da se igra"