Ženska fudbalska reprezentacija
FSS
Ženska fudbalska reprezentacija

FSS

Ženska fudbalska reprezentacija, Foto: FSS

Posle pobede protiv Kazahstana (4:1) u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope, naša najbolja ženska selekcija savladala je i Bugarsku – 2:1 (1:0), u prijateljskom meču koji se igrao u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Izabranice selektora Predraga Grozdanovića pružile su dobru igru, prednost su stekle u prvom poluvremenu posle prekršaja u šesnaesercu gostujuće selekcije i dobre realizacije Damjanović sa 11 metara. U nastavku je viđena uglavnom izjednačena borba, Srbija je delovala ipak opasnije a potvrda dobrog izdanja došla je u smiraj meča kada je Trbojević duplirala vođstvo. Imale su i gošće trenutke inspiracije, nekoliko dobrih pokušaja, a da nisu naivna selekcija pokazale su u poslednjim trenucima meča kada je Parapunova postigla lep gol.

Vredi na kraju istaći da selektor Predrag Grozdanović nije mogao da računa, pre svega zbog situacije sa COVIDOM – 19 širom sveta, na veliki broj standardnih igračica, tako da su priliku dobile devojke iz domaće lige. I može se reći da su položile test posle duela sa Kazahstanom i Bugarskom.

STRELCI: 1:0 Damjanović 16 (iz jedanaesterca), 2:0 Trbojević 89, 2:1 Parapunova 90+4. Stadion: SC FSS u Staroj Pazovi.

SRBIJA: Cetinja (od 90+2. J.Petrović), Vajda (od 46. Đorđević), Slović, Damjanović, Frajtović (od 46. Stanković), Pavlović, E. Petrović (od 46. Matić), Filipović (od 82. Janković), Ivanović, M.Čavić, Mijatović (od 64. Miladinović). Selektor Predrag Grozdanović

BUGARSKA: Šahanska, Atanasova (od 88. V.D. Dimitrova), Razgeva, N. Dimitrova, Papazova, Petkova (od 88. Dineva), Petrova (od 78. Rasina), Najdenova (od 58. Jordanova), Kostova, Ivanova (od 58. Želeva), Penkova (od 78. Parapunova)

PROČITAJTE JOŠ: