Urugvaj-Rusija, Egipat-Saudijska Arabija
epa/ap
Urugvaj-Rusija, Egipat-Saudijska Arabija, Foto: epa/ap

Verovali ili ne, Oskar Vašington Tabarez (73) nije više selektor Urugvaja. Odluka je objavljena na zvaničnom sajtu FS Urugvaja u prilično čudnom saopštenju u kome se kaže da je zbog pandemije virusa korona bio prinuđen da donese seriju teških odluka kako bi obezbedio nesmetano funkcionisanje organizacije u budućnosti.

Urugvajski mediji su objavili da su svih 400 zaposlenih u FS Urugvaja su dobili privremeni otkaz. Rečeno im je da se obrate Zavodu za zapošljavanje kako bi mogli da preuzmu osiguranje za nezaposlene i račinaju bar na neka primanja od države dok ne prođe kriza. Među tih 400 ljudi, što iz administracije, što iz struke svi treneri i prateće službe od A selekcije pa na niže, nalazi se i Oskar Tabarez.

Ukoliko Tabarez prihvati opciju osiguranja primaće polovinu dosadašnje plate. Isto pravo imaju i ostali otpušteni. Tabarez je najuspešniji selektor Urugvaja u 21. veku. Na klupu Urusa je seo 2006. godine i vodio Urugvaj na 215 utakmica, uz ostvarenih 108 pobeda. Najveće uspehe zabeležio je 2011. godine kad je doveo ekipu do titule prvaka Južne Amerike, i 2010. kad ih je doveo do polufinala Mondijala.

Tagovi