Uroš Vitas u Partizanu
FK Partizan
Uroš Vitas u Partizanu

FK Partizan

Uroš Vitas u Partizanu, Foto: FK Partizan

Novi štoper Partizana Uroš Vitas čeka na debi, a prva naredna prilika biće za vikend kad Partizan gostuje TSC-u, velikom dužniku iz prvog dela sezone. U kakvoj je formi i koliko je spreman za maksimalne napore, Vitas je otkrio u razgovoru sa Biljanom Obradović za ''Partizan News''.

- Vratio sam se u pravo vreme i za klub, i za mene lično. Tri godine je konstantno svaki prelazni rok bilo nekih kontakata. Ali sad sam u najboljim godinama igrački i mislim da ću brzo da se prilagodim, uhvatiti ritam i pomoći ekipi u daljem takmičenju. Došao sam prilično spreman, u ovakav klub ne možete doći da niste na fizičkom maksimumu. Trebalo mi je možda nedelju-dve dana da shvatim šta se od nas traži, svaki trener ima svoju viziju, to je ono što mi fali, ali što se tiče fizičke spreme, vrlo sam zadovoljan. Vrlo brzo ću ja biti u takmičarskom ritmu.

Vitas ističe da mu Partizanov stil igre odgovara, a osim obavljanja zadataka u odbrani, od Vitasa se mogu očekivati i golovi iz ''slobodnjaka''

- Otprilike je to ono na čemu sam odrastao. Imao sam i Marka Nikolića za trenera, uz njega sam stasao kao fudbaler i mislim da mi ovakav stil igre odgovara. U Mehelenu sam osam puta tresao mrežu, od toga pet iz slobodnih udaraca, ali ovde je konkurencija veća, imamo i Tošića i Natha, pa ću se za početak koncentrisati na kornere.

Uskoro će u 163. večiti derbi na ''Marakani''...

- Nikad nisam izgubio večiti derbi, bar moja generacija, nadam se da će tako i ostati - uverava Vitas podsećajući se na dana kad je igrao za mlađe kategorije crno-belih.