FK Partizan Grb Logo
partizan.rs
Vladimir Vuletić

Tanjug/Zoran Zestic

Vladimir Vuletić, Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Partizan je imao veoma slabu sezonu u kojoj su završili treči u Superligi Srbije, a prevremeno su završili takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ispali su od turskog Bešiktaša koji je finansijski mnogo jači klub.

Sezonu je koliko-toliko spasilo osvajanje Kupa Srbije, protiv "večitog rivala" i to na njihovom terenu. Ova sezona će ostati upamćena "grobarima" kao i poslednja za legendu crno-belih Sašu Ilića, ali i smenu Bate Mirkovića i dolaska Savo Miloševića!

U Partizanu su krenuli u formiranju novog tima za predstojeće kvalifikacije, a već su dovedena prva pojačanja!

PROČITAJTE JOŠ:

Vanja Vučićević

facebook/Dnevna doza prosečnog z

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić u razgovoru za "Hotsport" otkrio je kakva je trenutna finansijska situacija u crno-belom taboru, pred održavanje redovne klupske Skupštine.

Ide Skupština, tako je. Ona će biti sazvana u redovnom roku. Ta Skupština je po Statutu redovna, nije vanredna ili izborna. Po slovu Statuta može da preraste u takvu, ali mislim da ovog puta nema nijednog osnova da ne bude redovna. Partizan će izaći pred članove Skupštine sa izveštajem i podacima koji su apsolutno relevantni. Da budem jasan, Partizan ne bi mogao da dobije evropsku licencu, da finansije nisu zadovoljavajuće. Šta više, komisija za licenciranje je iskazala pohvalu za sređenost svih dokumenata - rekao je Vladimir Vuletić.

Ono što mnogo zanima navijače crno-belih je trenutni dug i u kakvom stanju se nalazi klub:

- Borimo se sa nasleđenim dugovima već duže vreme, sa tim "kosturima iz ormara" iz čak 2008, 2009. i 2010. godine. Sve to pada na aktuelno rukovodstvo i kada se sve sabere mogu reći otvoreno da je Partizanov dug sada 20 ili 20 i po miliona evra, zavisiće od aktuelnih transfera koji će se desiti ovih dana. Ni govora nema da je dug 40 ili više miliona evra, niti pričam o realnim ili knjigovodstvenim dugovima. - istakao je Vuletić.