Marakana
Alo!/Vladimir Marković
Marakana

Alo!/Vladimir Marković

Marakana, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Marakana se uveliko priprema za prvu Ligu šampiona! Mnogo toga bilo je potrebno uraditi do meča sa Napolijem, kako bi stadion crveno-belih spremno dočekao najelitnije klupsko takmičenje.

Pročitajte još:

Radovi u Ljutice Bogdana 1 a odvijaju se užurbano, a po prvi put u istoriji videćemo "grčki sistem" za obezbeđivanje gostujućih navijača.

Ultrasi Napolija važe za jedne od najozloglašenijih i najmoćnijih u Italiji, pa često izazivaju probleme, a nema sumnje da će im gostovanje na Marakani biti veliki izazov, jer Delije u ultras svetu važe za jednu od najjačih grupa u Evropi.

Pre samo nekoliko meseci, kada je na Marakani gostovao Keln, videli smo huliganski pir Nemaca, koji su bakljama zasuli navijače na zapadu i jugu, a uprava crveno-belih odlučila je da instalira posebnu zaštitu i da dodatno obezbedi "kavez".

Tako će u sektoru između južne i zapadne tribine biti instalirana zaštitna mreža, koja će sprečiti eventualni pokušaj prebacivanja baklji na drugu stranu.

Ujedno, Zvezda će ovom zaštitom imati pun kapacitet stadiona od 55.000 navijača, jer u tom slučaju neće biti tampon zone između navijača Zvezde i Napolija, dok bi u suprotnom, zbog tampon zona, kapacitet bio smanjen na 40.000.

Ovakav vid zaštite gostujućih navijača postoji i u Italiji, a srpski navijači su se sa njom susreli 2010. godine u Đenovi, kada je Ivan Bogdanov kleštima sekao zaštitnu mrežu.

Ivan Bogdanov

EPA/LUCA ZENNARO

Ivan Bogdanov, Foto: EPA/LUCA ZENNARO