Pol Gaskojn
EPA/Paul Kingston
Pol Gaskojn

EPA/Paul Kingston

Pol Gaskojn, Foto: EPA/Paul Kingston

Legendarni fudbaler, Pol Gaskojn je bio poznat po tome što voli da popije koju, pa i više od toga.

Slavni reprezentativac Engleske je sad dobio i knjigu o svom životu "Naš Gaza - Neispričane priče", a upravo u njoj se nalazi i svedočenje nekadašnjeg trenera Midlzbroa, Brajana Robsona:

- Opasnost od Gaze je uvek dolazila kada bi mu bilo dosadno ili je hteo da se našali. Jednog dana na treningu je odlučio da provoza novi timski autobus. Završilo se tako što ga ja sudario. Bio je to nov autobus, samo što ga je klub kupio. Gaza nije mogao da se odupre zbog 'mirisa novog vozila'. Hteo je da ga odveze do obližnje kladionice, kako bi on i momci uplatili opklade a nije uspeo da ga izvede iz trening centra.

- Umesto toga završio je pravo u ogromnom kamenu. Kada mi je došao u kancelariju sa tim naivnim pogledom posle incidenta rekao sam kako se nadam da će njegovi konji biti prvi zato što će platiti za štetu i plus dve nedelje bez plate kao kazna. Znao sam kad sam ga doveo da će imati neke smicalice, ali pretpostavljam da ne može mnogo menadžera kazati kako su kaznili igrača zbog uništavanja timskog autobusa - rekao je Robson.

Gaskojn je proveo dve godine u Midlzbrou, da bi 2000. godine prešao u Everton.

PROČITAJTE JOŠ: