Stadion Partizana
RAS/Marko Metlaš
Stadion Partizana

RAS/Marko Metlaš

Stadion Partizana, Foto: RAS/Marko Metlaš

Partizan se nalazi u veoma lošoj situaciji, jer još uvek nije pronađen novi trener, pošto je Bata Mirković napustio klupu crno-belih nakon poraza od Voždovca, a klub iz Humske ima još jedan, mnogo veći problem.

Naime, radi se o UEFA monitoringu, zbog kojeg crno-belima o koncu visi igranje u evropskim takmičenjima naredne sezone.

Kako je Informer saznao, prošlogodišnji vicešampion Superlige Srbije mora do 31. marta da sakupi 2.500.000 evra inače neće biti ništa od utakmica van Srbije.

Pročitajte još:

Da je situacija loša, priznao je i potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić i dodao da je potpuno neizvesno da li će na leto igrati na međunarodnoj sceni.

- Neće biti lako. Partizanu je potrebno veoma mnogo novca da bi prošao monitoring UEFA. Nastojimo da to rešimo. Što se mene tiče, to je primarni cilj. Partizan ne sme da ne igra Evropu. Sve činimo da dobijemo licencu, to je prioritet svih prioriteta. Ne samo da igramo, već da prođemo u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Ne smemo sebi da dozvolimo da dve godine zaredom ne plasiramo u grupu - rekao je potpredsednik crno-belih za Informer.

Vuletić je takođe dodao da ukoliko Partizan ne obezbedi UEFA licencu, da će preuzeti odgovornost.

- U svoje ime govorim: ako ne dobijemo licencu UEFA, ne bih mogao da prihvatim da ne igramo Evropu i prezeo bih odgovornost. Ne bih mogao da prihvatim i da ne igramo grupnu fazu. Uostalom, nema šta da pričam da li su nam šanse dobre ili loše, Partizan mora da igra Evropu. Bez licence nema života u Partizanu - rekao je Vladimir Vuletić.

Vladimir Vuletić

Tanjug/Zoran Zestic

Vladimir Vuletić, Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Partizan je i ranije imao problema sa UEFA licencom, ali je uvek uspevao da pronađe rešenja, ali je ovoga puta situacija veoma lošta, a tome svedoči i to da crno-beli poslednja tri prelazna roka nisu imali neki veći transfer u Inostranstvo i nisu igrali grupnu fazu Lige Evrope, što je značajan udarac za budžet kluba.

Zbog ove situacije je i izbor novog trenera i sportskog direktora u drugom planu.