Real Madrid - Mančester siti
(AP Photo/Bernat Armangue)
Real Madrid - Mančester siti

(AP Photo/Bernat Armangue)

Real Madrid - Mančester siti, Foto: (AP Photo/Bernat Armangue)

UEFA je prelomila, sad je i zvanično - Liga šampiona će se završiti „Final 8" turnirom koji će se održati u Lisabonu tokom 12 dana. To je zvaničan plan koji je usvojio Izvršni odbor UEFA na današnjoj video konferenciji. Kako u ovom sistemu, neće biti revanša, najboljih osam timova igraće po jednu utakmicu u kojoj će se odlučivati učesnici polufinala, a potom će rivali u polufinalu, takođe, igrati samo jednu utakmicu.

Četiri kluba, Atalanta, Lajpcig, Atletiko Madrid i PSŽ su već izborili plasman u četvrtfinale, dok preostala četiri para osmine finala moraju da odigraju revanš susrete. Dvoboji Juventus – Lion (0:1), Mančester Siti – Real (2:1), Barselona - Napoli (1:1) i Bajern - Čelsi (3:0) igraće se u Torinu, Mančesteru, Barseloni i Minhenu, a ukupni pobednici izboriće završni turnir u Lisabonu. 

Četvrfinalni susreti igrali bi se od 11. do 14. avgusta, polufinala 18. i 19. avgusta, a finale 23. avgusta. Domaćini će biti stadioni Luž (Benfika) i „Žose Alvalade".

Isti princip je i sa Ligom Evrope s tim da bi se mečevi igrali od 10. do 21. avgusta u nemačkim gradovima Duizburgu, Frankfurtu, Kelnu i Gelzenkirhenu. I tu će pre toga morati da se odigraju revanši šest parova, dok će Inter - Hetafe i Sevilja - Roma morati da odigraju obe utakmice, jer su i prve bile otkazane zbog početka pandemije koronavirusa.

Žreb za finiš takmičenja biće održan 10. jula.