Kosovo - Srbija
AP/EPA
Kosovo - Srbija

AP/EPA

Kosovo - Srbija, Foto: AP/EPA

Nacionalni tim tzv. Kosova je u sve boljoj situaciji u kvalifikacijama za EURO 2020 i postoji velika mogućnost da se po prvi put plasira na neko međunarodno takmičenje.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon šest odigranih kola, selekcija koju sa klupe predvodi Bernard Šalan se nalazi na trećem mestu sa 11 osvojenih bodova, tek bod manje od Češke nakon šest odigranih utakmica.

Sledeći meč je upravo sa Česima u Pragu gde bi ih pobeda dodatno približila Evropskom prvenstvu.

Litvanija-Srbija

AP Photo/ Mindaugas Kulbis

Litvanija-Srbija, Foto: AP Photo/ Mindaugas Kulbis

Iz UEFA je stigao odgovor na pitanje da li bi tzv. Kosovo uopšte moglo da zaigra protiv selekcije Srbije u slučaju da se oba tima nađu na evropskoj fudbalskoj smotri.

"Timovi koji ne mogu u istu grupu su: Jermenija i Azerbejdžan, Srbija i Kosovo, Bosna i Hercegovina i Kosovo, Španija i Gibraltar i Ukrajina i Rusija. Za Ukrajinu se ograničenje odnosi i na Sankt Peterburg kao mesto grupne faze. Imajte na umu da se ovo ograničenje 'zabranjenih sukobljenih timova' odnosi samo na grupnu fazu, stoga nije isključeno da se ovi timovi sastanu tokom nokaut faze turnira", navedeno je u odgovoru UEFA.

Otkako je Novak uradio jednu stvar, nisu to mogli da podnesu! "Uzela sam krst i molila se Bogu..."

AUTOR: B92/S.M. DATUM I VREME: 17.10.2019. 11:37 "Ne znam, i ja patim zbog toga..." Dijana o Novaku Đokoviću, Foto: Youtube printscreen Majka Novaka Đokovića, Dijana, dala je intervju za "GQ Indija" u kojem je, između ostalog, pričala i o vimbldonskom finalu i odnosu navijača prema njenom sinu.

Žreb će biti održan 30. novembra 2019. u Bukureštu, nakon što budu poznati svi učesnici Evropskog prvenstva. EURO 2020. se igra u 12 različitih gradova u 12 zemalja i po prvi put u istoriji učestvovaće 24 ekipe.

BONUS VIDEO:

Aleksandar Kolarov posle utakmice Srbije i Paragvaja