Maksimir
Printscreen Twitter / Bayern &
Maksimir

Printscreen Twitter / Bayern &

Maksimir, Foto: Printscreen Twitter / Bayern &

Fudbalski klub Dinamo mogao bi se naći u problemu zbog "Maksimira", koji je i dalje u vlasništvu grada Zagreba.

Mirko Barišić, predsednik šampiona Hrvatske, tvrdi da će taj klub uložiti oko 60.000.000 evra u sređivanje stadiona, jedino ako im gradonačelnik Zagreba prepiše vlasništvo nad Maksimirom.

"Mi smo sada na rubu. Zadovoljamo kriterijume UEFA kvantitativno, ali ne i kvalitativno. Do kada će nas tolerisati? Mogu nam u svakom trenutku reći – "gospodo, više ne možete tu igrati". Ne želimo to dočekati bez mogućeg rešenja", rekao je Barišić za Index.hr.

Iz Dinama se nadaju da će naći zajednički jezik sa gradskim vlastima.

"Nama treba dve hiljade evra po stolici, a stadion prima 25 - 30 hiljada gledalaca pa vi računajte. Sve ovo je mukotrpan posao koji može da potraje dve godine. Mi u međuvremenu moramo da iselimo kompletan naš pogon. Na Rujevici možemo igrati samo kvalifikacione evropske utakmice, a nam treba stadion za Ligu šampiona. Poljud? Dobro, to je daleka priča. Bliži nam je Osijek", dodao je Barišić.

Evropska kuća fudbala izdala je Zagrepčanima licencu za igranje međunarodnih utakmica, ali pritužbe na uslove na Maksimiru, naročito od stranih novinara, pristižu konstantno.