UEFA
EPA/Laurent Gillieron
UEFA

EPA/Laurent Gillieron

UEFA, Foto: EPA/Laurent Gillieron

Pandemija koronavirusa i dalje pravi probleme UEFA. Evrospka kuća fudbala sad navodno razmišlja da Bilbao, Glazgov i Dablin skine sa liste domaćina Evropskog prvenstva zbog nedostatka garancija vlasti da će dozvoliti ulazak navijača na tribine.

Manje od stotinak dana je ostala do početka EURO, a još se ne zna koji će gradovi biti domaćini. Prema poslednjim informacijama iz Rumunije Bukurešt je siguran, jer je Rumunska fudbalska federacija saopštila je da će na četiri utakmice koje će biti odigrane u Bukureštu, odnosno tri u grupnoj fazi i jedna u osmini finala, biti dozvoljeno prisustvo 12.000 gledalaca.

- Vlasti su u načelu prihvatile predlog lokalnog organizacionog odbora da dozvoli pristup gledaocima na tribine na utakmicama Euro 2020 u visini od 25 odsto od ukupnog kapaciteta nacionalnog stadiona - navedeno je u saopštenju FRF.

Na drugoj strani san Bilbaa da bude domaćin, prema pisanju medija, počinje da bledi. UEFA navodno razmišlja o tome da baskijski grad ukloni sa spiska organizatora zbog nedostatka garancija da na San Mamesu mogu da budu prisutni gledaoci i to samo nedelju dana pošto je gradsko veće izrazilo "nedvosmislenu spremnost da Bilbao ugosti Euro 2020".

UEFA je izabrala 12 gradova za domaćine takmičenja: Rim, Baku, Sankt Peterburg, Kopenhagen, Amsterdam, Bukurešt, London, Glazgov, Bilbao, Dablin, Minhen i Budimpeštu. Međutim, kako izveštava AP, uz Bilbao pod velikim upitnikom su još Dablin i Glazgov.

PROČITAJTE JOŠ: