OVO ĆE BAŠ UTICATI NA ZVEZDU I PARTIZAN UEFA posle kraja pandemije pravi džinovsku promenu u evropskim kupovima

Engleski mediji objavili plan evropske kuće fudbala koji će mnoge šokirati.

UEFA
UEFA, Foto: EPA/Laurent Gillieron

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin rekao je da evropska kuća fudbala ima tri plana za rešenje problema koji je izazvala pandemija Korona virusa. Londonski Tajms je otkrio jedan od njih koji će se ticati i naredne sezone, a može da utiče značajno i na Crvenu zvezdu i Partizan.

Tajms tvrdi da UEFA predlaže da se sva fudbalska takmičenja završe u avgustu, a da će zbog toga naredna sezone biti skraćena kako bi fudbaleri mogli da izdrže velike napore.

EURO 2020 je odložen za narednu godinu, pa postoji velika opasnost da ukoliko se ova sezona završi kasno, naredna bude gotova tik pred Evropsko prvenstvo u najboljem slučaju. Gubici širom Evrope su ogromni, samo na ime TV prava Premijer liga će izgubiti 750 miliona funti, dok ukupni gubici u Seriji A iznose 800 miliona evra. Za sada nije poznato šta zapravo znači "skraćivanje" takmičenja pod okriljem UEFA, mnogi govore o tome da će se napraviti poseban sistem za sve lige, kao i za evropska takmičenja kako bi se odigrao manji broj utakmica. Više detalja će biti poznato do kraja nedelje.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi