UEFA Logo
Wikipedia
UEFA Logo

Wikipedia

UEFA Logo, Foto: Wikipedia

Nema više nade da će srpski klubovi prezimiti u Evropi, a to se odražava na UEFA koeficijente.

Srbije je trenutno na 18. mestu UEFA rang liste sa 25.000 bodova. Ukoliko crno-beli večeras pobede Astanu to će se neznatno odraziti na plasman.

Ispred Srbije su Kipar, Grčka i najverovatnije Škotska čiji predstavnici su obezbedili evropsko proleće, dok su Hrvatska i Švajcarska iza.

Od jeseni 2021. godine će se desiti velike fudbalska promene jer je UEFA spremila pored Lige šampiona i Lige Evrope i takmičenje trećeg ranga Konferencijsku ligu u kojoj će se takmičiti i klubovi iz Srbije.

Olimpijakos - Crvena zvezda

AP Photo/Petros Giannakouris

Olimpijakos - Crvena zvezda, Foto: AP Photo/Petros Giannakouris

Da je Crvena zvezda kojim slučajem obezbedila prolazak u narednu rundu Lige Evrope i završila bi na 15. poziciji. Time bi obezbedila učešće srpskim klubovima u Ligi Evrope, pošto samo prvih 15 zemalja će imati predstavnike u ovom takmičenju.

Zvezda se na drugoj listi UEFA, onoj posvećenoj klupskom rangu, nalazi na 65. poziciji sa 22.750 bodova, dok je Partizan na 72. mestu sa 20.000 bodova.

Komentari (2)

dutko

12.12.2019 15:13

pa kad nam je takva liga, extra kvaliteta ????!!!!!

penzioner

12.12.2019 18:11

E pa lepo itreba tako !!! Prvo nikakav fudbak nemamo, drugo otimaju penzionerima da bi dali Zvezdi i Partizanu. Naš fudbal nije vredan pažnje i nema potrebe da idrmo u Evropu i da se brukamo i da nas pune svi od reda... Nemojte da bacate pare ni na nove stadione nema svrhe. Potpisujem da ni ovi slepci neće ništa uraditi u baražu za EP. Ako ništa drugo dajte onima koji stvarno prave neke rezultate u sportu a ne ovim balvanima fudbalskim.