UEFA
EPA/Laurent Gillieron
UEFA

EPA/Laurent Gillieron

UEFA, Foto: EPA/Laurent Gillieron

Koronavirus je ušao u klub iz lažne države Kosovo koji igra kvalifikacije za Ligu šampiona. Utakmica između fudbalera Drite i Linfilda, koja je trebalo da se igra danas, odložena je zbog toga što je jedan fudbaler kosovskog kluba pozitivan na korona virus.

- UEFA želi da pojača svesnost o značaju potpunog poštovanja protokola povodom pandemije korona virusa za sve timove, igrače, zvaničnike - navodi se u saopštenju.

UEFA je odluku o odlaganju potvrdila neposredno pre nego što je utakmica trebalo da počne. Utakmica pretkola kvalifikacija za Ligu šampiona je trebalo da počne danas u 18.00 u Nionu. Pozitivan je bio jedan fudbaler kluba sa Kosova, a cela ekipa Drite je stavljena u karantin. Još nije poznato kada će se igrati utakmica. Pobednik tog duela igraće protiv poljske Legije u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Po protokolu koji je nedavno napravila UEFA klubovi će biti izbacivani iz Evrope ukoliko zbog virusa ne mogu da odigraju meč na terenu. Legija bi već sledeće nedelje trebalo da igra protiv pobednika meča Drita - Linfild, pa je praktično jasno da će UEFA Linfild proglasiti za pobednika "par forfe", što znači da će Drita "leteti" iz Evrope. 

PROČITAJTE JOŠ: