Barselona maske
EFE/Miguel Ruiz HANDOUT/ USE
Barselona maske

EFE/Miguel Ruiz HANDOUT/ USE

Barselona maske, Foto: EFE/Miguel Ruiz HANDOUT/ USE

Klub prodaje maske od organskog pamuka, koje su dostupne u dve boje i dizajnerske sportske ilustracije poput Lionela Mesija u akciji.

Nakon što su videli snimke igrača kako postižu golove u maskama i marketinšku poruku koja ih naziva "najboljom odbranom", sledbenici su se na Tviteru uključili u napadu na kampanju.

Koronavirus

EPA

Koronavirus, Foto: EPA

"Koristite svaku situaciju da zaradite novac i kupite beskorisne igrače", odgovorio je jedan cinik, dok je drugi dodao: "Uspešno su pretvorili pandemiju u posao."

Neke pristalice predložile su da su maske deo očajnog plana da zarade u klubu koji je prošle godine zaradio 912 miliona dolara prihoda, što ga je učinilo fudbalskim klubom koji najviše zarađuje na svetu.

Barselona će, kako se izveštava, izgubiti više od 110 miliona dolara zbog suspenzije fudbala tokom pandemije, a mnogi navijači istakli su da bi španski velikani mogli da pomognu da finansiraju naknadu za klauzulu o otpuštanju od približno istog iznosa za trenutni transfer Lautara Martineza.

Navijači mogu da odaberu maske u bojama zastave Katalonije ili plavo i grimizni dizajn klupskih dresova, a cena ostaje ista za manje maske koje odgovaraju deci i bebama.