Lajpcig - PSŽ
EPA/David Ramos
Lajpcig - PSŽ

EPA/David Ramos

Lajpcig - PSŽ, Foto: EPA/David Ramos

Novi preokret - utakmica između Lajpciga i Bašakšehira u Ligi šampiona neće se igrati pred 8.500 navijača kako je ranije planirano, već pred samo 999, saopštio je nemački klub. Ova odluka doneta je, kako se navodi, zbog povećanja stope zaraženih koronavirusom u i oko Lajpciga u poslednjih nekoliko dana.

- U skladu sa preporukom lokalnih zdravstvenih vlasti u Lajpcigu, klub je odlučio da se utakmica odigra pred 999 navijača jer se očekuje da će sedmodnevna stopa infekcije premašiti 20 slučajeva na 100.000 ljudi - navodi se u saopštenju kluba.

Svih 8.500 ulaznica planiranih za utakmicu protiv Bašakšehira već je prodato. Međutim, one neće važiti, a ovih 999 će biti preraspodeljeno. Kako je naveo Lajpcig, svi vlasnici sezonskih ulaznica koji umali kartu za meč protiv Bašakšehira biće uključeni u izvlačenje. Lajpcig je na kraju naveo i da još nije doneta odluka o tome koliko će navijača moći da prisustvuje utakmici protiv Herte u Bundesligi. Utakmica Lajpciga i Bašakšehira u prvom kolu Lige šampiona igra se sutra od 21.00.

PROČITAJTE JOŠ: