Tadić i Mitrović na pres konferenciji
FSS
Tadić i Mitrović na pres konferenciji

FSS

Tadić i Mitrović na pres konferenciji, Foto: FSS

Srpski fudbaleri Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović složili su se sa selektorom Mladenom Krstajićem da bi i remi bio dobar u Ukrajini, ali da je prvobitni plan pobeda i veliki korak ka plasmanu na EURO.

"Najbitnije je da ne gubiš od konkurenta, svaki meč je jako važan. Ne možemo da kažemo da ne bismo bili zadovoljni remijem. U prošlosti smo igrali sa Velsom i Irskom, odigrali remije, neke i dobijali u gostima. Svakako, idemo na pobedu u Ukrajini", rekao je Tadić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

PROČITAJTE JOŠ:

Luka Jović

twitter/RealMadrid_GO

Najbolji srpski reprezentativac optimista je pred odlazak u Ukrajinu.

"Nezgodan je termin, ali isto je i drugim timovima i moramo da prihvatimo i pripremimo se na najbolji način. Ukrajina je dobra reprezentacija, organizovana i nezgodna, ali isto tako imamo i mi dobar tim, u formi smo i verujem da ćemo doći do tri boda. Mnogo bi nam značila".

Vezista Ajaksa u ovom trenutku ne želi da razmišlja o duelu sa Litvanijom, iako priznaje da neće biti lako igrati pred praznim tribinama zbog kazne.

"Najbitnija nam je Ukrajina, a onda ćemo misliti na Litvaniju. Sećam se meča protiv Danske bez publike, bilo je baš ružno", iskren je Tadić.

Tadić ne zna šta je razlog tome što Srbija nikad nije pobedila Ukrajinu, ali i na činjenicu da je reprezentaciji i klubovima uvek teško protiv rivala iz bivšeg ŠSR-a.

"Iskreno, ne znam šta je u pitanju. Nadam se da ćemo promeniti to, zanimljiv je podatak i trebalo bi da nas taj podatak više motiviše. Mislim da su sada šanse 50:50".

PREPORUČUJEMO VAM:

Aleksandar Kolarov

Alo! M.Metlaš

Centarfor Aleksandar Mitrović ističe da "orlove" čeka težak zadatak u Lavovu.

"Idemo na tri boda, a remi u gostima sa konkurentima nije loša opcija. Ipak, idemo tamo da ih dobijemo i napravimo veliki korak. Slažem se sa selektorom, ni remi nije loš", rekao je Mitrović.

Za Ukrajinu kaže da je kvalitetna i čvrtsta selekcija, dobro vođena sa klupe legendarnim Andrejom Ševčenkom.

"Neće biti lako ni protiv Litvanije, posebno što igramo bez publike, ali moramo da ostanemo fokusirani", zaključio je Mitrović, konstatujući, isto kao i Tadić, da je njemu teže što je ispao iz Premijer lige nego saigraču što je ostao bez finala Lige šampiona u poslednjim sekundama.

Srbija u petak gostuje Ukrajini u Lavovu, a tri dana kasnije čeka Litvaniju na stadionu "Rajko Mitić".