Partizan Crvena zvezda 161. večiti derbi
Alo/Marko Metlaš
Partizan Crvena zvezda 161. večiti derbi

Alo/Marko Metlaš

Partizan Crvena zvezda 161. večiti derbi, Foto: Alo/Marko Metlaš

Odloženi duel šesnaestine finala Kupa Srbije između Trepče i Crvene zvezde treba da bude odigran u Zvečanu i cela južna srpska pokrajina s nestrpljenjem očekuje taj meč. Ovo u razgovoru za „Alo!“ tvrdi Bojan Jakšić, direktor Trepče, koji ističe da će to biti sportski praznik.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Beograd kao alternativa

Ukoliko ipak pobede nefudbalske i vansportske stvari, i Trepči bude zabranjeno da Zvezdu dočeka u Zvečanu, taj duel će biti odigran u glavnom gradu.

- Beograd je grad u kojem živi veliki broj ljudi s Kosova i Metohije i zato je naša ideja da to bude rezervna opcija - kaže Jakšić.

Podsećanja radi, Fudbalski savez nepriznate države Kosovo zabranio je odigravanje tog susreta, ali je FIFA saopštila da na to nemaju pravo i da utakmica može nesmetano da bude organizovana na teritoriji Kosova.

- Utakmica protiv Crvene zvezde bila bi spektakl za celi narod na Kosovu i Metohiji i mi se spremamo kao da će se ta utakmica odigrati u Zvečanu. FIFA je saopštila da nema prepreka da crveno-bele ugostimo i sada treba da sačekamo da se odluka o zabrani odigravanja povuče s administrativnog prelaza sa Srbijom - priča Jakšić i nastavlja:

- Ukoliko se to dogodi, o bezbednosti će se brinuti kosovska policija i ne vidim nijedan razlog da na toj utakmici bude bilo kakvih problema. Pre, recimo, pet ili šest godina, takođe u Kupu Srbije, ugostili smo i novosadsku Vojvodinu, čiji su navijači došli i sve je prošlo u najboljem mogućem redu.

U subotu počinje prodaja karata za meč sa Olimpijakosom

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 27.09.2019. 21:59 Crvena zvezda igra sa grčkom ekipom u utorak. Crvena zvezda, Foto: FK Crvena zvezda U subotu 28. septembra 2019. godine počinje prodaja pojedinačnih karata za utakmicu drugog kola grupne faze Lige šampiona u kojoj će Crvena zvezda u utorak, 1.

 

Meč na programu 9. oktobra

Sve zaostale utakmice prvog kola nacionalnog kupa biće odigrane 9. oktobra. Tog dana će se pored utakmice Trepča - Crvena zvezda biti odigrani dueli Vodojaža-Partizan, Proleter-Javor i Voždovac-Teleoptik.

Stadion u Zvečanu ima 1.500 sedećih mesta, a zajedno s onim, predviđenim za stajanje, na njemu može da se smesti oko 4.000 navijača te je Jakšić uveren da bi na meču protiv Crvene zvezde tribine bile pune.

BONUS VIDEO:

Vladan Milojević - konferencija za novinare