Igrači Zvezde
Foto: FK Crvena zvezda
Igrači Zvezde

Foto: FK Crvena zvezda

Igrači Zvezde, Foto: Foto: FK Crvena zvezda

MEĐUSOBNI DUELI

Dva puta se Zvezda sastajala sa Omonijom u okviru evropskih kvalifikacija i u oba navrata je uspevala da ih eliminiše. Prvo je to bilo u sezoni 2001/02 u kvalifikacijama za najelitnije evropsko takmičenje. U prvom duelu u Nikoziji bilo je 1:1, kada je pogodak postigao Mihajlo Pjanović, a potom su ih savladali 2:1 u Beogradu golovima Lea Lerinca i Milenka Aćimovića.

Može li Zvezda i treći put da eliminiše Omoniju?

 

Drugi put je to bilo u sezoni 2012/13 u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U oba meča je rezultat bio 0:0, ali je Crvena zvezda prošla usled boljeg izvođenja jedanaesteraca. Sa bele tačke pogađali su Miloš Dimitrijević, Luka Milivojević, Nikola Maksimović, Luka Milunović i Srđan Mijailović, promašio je Filip Kasalica, a junak meča bio je Boban Bajković koji je prvo odbranio penal Savu Pavićeviću, a onda i odlučujući Danijelsonu, u šestoj seriji.

Dejan Stanković

Foto: FK Crvena zvezda

Dejan Stanković, Foto: Foto: FK Crvena zvezda

 - Nastojimo da igramo ofanzivan fudbal, ali nećemo se zaletati. Sama utakmica će diktirati kako ćemo odigrati protiv Omonije. Ravnoteža mora da bude perfektna. Oni znaju sa loptom, imaju ideju kada dođu u posed na sredini terena i nastoje da svaki momenat budu opasni. Kada si u tranziciji i dođe do greške, to se kažnjava. Videćemo koliko i šta ćemo moći, ali potrudićemo se da se adaptiramo. Bićemo strpljivi, ipak se igra jedna utakmica. Dosta su rotirali, verovatno zbog utakmica u Evropi. Gledali smo ih protiv Anotorzisa i prvo poluvreme su zaista bili dobri, dok smo u drugom videli neke njihove nedostatke. Imaju dobre i iskusne igrače, nigde ne žure, čekaju grešku protivnika i na to se oslanjaju. Potrudićemo se da ih limitiramo. Nema izrazitog favorita u sredu. Njihova blaga prednost bi trebalo da bude što su domaćini, kao i zbog temperature na koju su naviknuti – rekao je Stanković.

Glavni arbitar na meču Omonija – Crvena zvezda biće Kris Kavanah iz Engleske. Pomagaće mu Danijel Rišard Kuk i Li Bets, obojica takođe iz Engleske.

PROČITAJTE JOŠ: