FK Mančester Junajted, Nemanja Matić
AP/Simon Cooper
FK Mančester Junajted, Nemanja Matić

AP/Simon Cooper

FK Mančester Junajted, Nemanja Matić, Foto: AP/Simon Cooper

Mančester Junajted je lako i ubedljivo pobedio Votford 3:0 uz debitanstki gol Bruna Fernandeša u dresu Đavola. Nemanja Matić je odigrao ceo meč za Junajted i nastavio da pruža odlične partije, iako se do nedavno spekulisalo se da bi Srbin mogao da napusti Mančester junajted pošto u prvom delu sezone nije bio u prvom planu. Stvari su se promenile, ponovo se Matić nametnuo norveškom stručnjaku Solskjeru, od početka godine odigrao je čak 11 utakmica na kojima je deset puta bio starter.

Ugovor mu ističe na kraju sezone, a kako nije bilo pregovora o produžetku saradnje, klub bi mogao da napusti početkom leta. Do tada, Matić uživa u svakom minutu na terenu.

- To je fudbal. Trenutno sam zdrav i srećan sam što igram. Sve je kako treba u ovom trenutku. Znao sam da u fudbalu stvari mogu da se preokrenu. Nisam znao kada će da dođe moje vreme, ali sam znao da ću da dočekam šansu i moj posao je da odigram najbolje što znam - rekao je Matić.

Reprezentativac Srbije će pokušati da i u nastavku sezone koristi ukazane prilike i održi dobru formu.

- Kada si mlađi moraš da shvatiš da tvoje vreme dolazi i da kada dobiješ šansu, moraš da je iskoristiš. Isto je za sve igrače, bez obzira na njihove godine. Naravno, mnogo je lakše kada igraš konstantno. Kada si u dobroj formi, sve je lakše, imaš više samopouzdanja, naviknut si na igranje svake nedelje ili čak svaka tri dana - zaključio je Matić.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо