Radomir Antić
Alo/Marko Metlaš
Radomir Antić

Alo/Marko Metlaš

Radomir Antić, Foto: Alo/Marko Metlaš

Atletiko iz Madrida se na emotivan način oprostio od trenera Radomira Antića, legende koja je preminula za vreme korona virusa. Dva karanfila, jedan crveni, drugi beli i crveno-beli dres na kojem je bilo napisano "Radomir Antic". Emotivno.

Ovu informaciju na društvenim mrežama objavila je ćerka Radomira Antića, Ana, koja je uz fotografiju napisala:

"Kakva iluzija?! Kakva lepa počast?! Baš kako ti zaslužuješ, tata! Porodica!"

Atletiko nije zaboravio ni svoje verne simpatizere primenule tokom pandemije, pre početka utakmice protiv Valjadolida (1:0). Za svakog od 50 umrlih navijača sa pretplatnim kartama, u fotelji na stadionu "Vanda Metropolitano" nalazio se dres sa imenom i dva cveta. Pre početka meča sa Valjadolidom održan je minut ćutanja. Himnu Atletika otpevao je muzičar Pablo Navaro, dok su zastave bile na pola koplja.

 

 

Radomir Antić preminuo je u ponedeljak 6. aprila u 72. godini posle kraće bolesti. Jedan od najboljih srpskih fudbalskih trenera i čuveni Mister ostao je upamćen u srcima navijača Atletika iz Madrida i reprezentacije Srbije. "Jorgandžijama" je 1996. godine podario duplu krunu, a "orlove" je 2010. godine odveo na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Ostaće i upamćen kao jedini trener na svetu koji je vodio Real, Barselonu i Atletiko.

PROČITAJTE JOŠ: