Ljubiša Tumbaković
AP/Risto Božović
Ljubiša Tumbaković

AP/Risto Božović

Ljubiša Tumbaković, Foto: AP/Risto Božović

Ima li Srbija kvalitet da izbori plasman na EP? Kvalifikacije su proćerdane (ko još veruje u kiks Portugala na kraju?), ostaje repesaž zvani baraž Lige nacija. Međutim, i u martu 2020. ćemo kukati, kao i ove jeseni, da nam (evo već dve decenije) Evropa izmiče ukoliko se „orlovima“ ponovi Luksemburg.

PROČITAJTE JOŠ:

Sramno drugo poluvreme protiv autsajdera, kako ga je ocenio Dušan Tadić, uz dvostrukog strelca Aleksandra Mitrovića jedina svetla tačka u tom 45 minuta dugom tunelu, mora da otvori oči selektoru Ljubiši Tumbakoviću. Da vidi ko (ne) može da nosi dres Srbije. Jer u sutrašnjem dvoboju s pobednikom grupe Ukrajinom („Marakana“, 15), takoreći generalnoj probi za baraž, mora da se pobedi i pre svega odigra dobro. Da se narod uveri da u državnom timu ima kvaliteta za takmičenje na Evropskom prvenstvu.

Ukrajina - Srbija, kvalifikacije za EURO 2020

EPA - EFE, Mykola Tys

Ukrajina - Srbija, kvalifikacije za EURO 2020, Foto: EPA - EFE, Mykola Tys

To od reprezentacije u sudaru s timom slavnog Andreja Ševčenka očekuje i Slaviša Kokeza, predsednik FSS-a. Posle očajnog drugog dela na kraju dobijene utakmice protiv Luksemburga, očajnog po igri i rezultatu (1:2), čelnik Saveza je, videvši šta i svi mi preksinoć, poslao jasan signal Ljubiši Tumbakoviću.

Hrvati zbog OLUJE ne mogu na Evropsko prvenstvo!

AUTOR: Alo.rs/ M.D. DATUM I VREME: 15.11.2019. 19:05 - 15.11.2019. 19:18 Reprezentacije Hrvatske i Slovačke u subotu od 20:45 časova igraju odlučujuću utakmicu za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine! Fudbaleri Hrvatske, Foto: EPA/Antonio Bat Fudbaleri Hrvatske su na korak da se plasiraju na Evropsko prvenstvo 2020.

- Važno je da smo pobedili. Prvo poluvreme bilo je dobro, a što se tiče drugog, nadam se da je selektor Tumbaković video ko treba, a ko ne bi trebalo da igra - rekao je Kokeza za „Sportski žurnal“.

Svi na Ukrajinu

Idealan termin (15), suparnik kao poručen za kraj kvalifikacija (pobednik grupe), velika zvezda na klupi gostiju (selektor Andrej Ševčenko), vreme maltene prolećno, a ne jesenje (16 stepeni u vreme početka meča), mnogo je „poziva“ ljubiteljima fudbala da sutra ispune tribine stadiona „Rajko Mitić“. I cena ulaznica, koje je FSS prekjuče pustio u prodaju, ide u prilog očekivanju velike posete. Podsećamo, na sever ili jug se može samo za 400 dinara, karta za istok bok košta 800, za istok centra ili zapad 1.000, a za zapad centar 1.200 dinara. Ulaznice mogu da se kupe putem sajta „iticket.rs“ i na blagajnama stadiona.

Drugim rečima - Tumbo, tumbaj taj tim! Neka igra ko želi da leti, a ne da šeta terenom, neka igra ko hoće da gine za pobedu, neka igra ko je spreman da se bori do kraja za odlazak na kontinentalni šampionat 2020. Ili ćemo, nedajbože, opet svi zajedno već peti put u ovom veku zakukati: „Evropo, daleko li si!“.

BONUS VIDEO

Dušan Tadić besan nakon Luksemburga: "Ne može bez trčanja da se igra"