Ljubiša Tumbaković
EPA/Boris Pejović
Ljubiša Tumbaković

EPA/Boris Pejović

Ljubiša Tumbaković, Foto: EPA/Boris Pejović

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković izjavio je danas da će njegov tim protiv Srbije u Ligi nacija pokušati pre svega da popravi utisak iz Podgorice i dodao da se na "Marakani" nada nastavku pozitivne serije rezultata iz vremena kada je predvodio Partizan.

"Ovde sam bio 18 puta i uglavnom smo pobeđivali, osvajali Kup. Uvek mi je drago kad dođem ovde i napravimo dobar rezultat. Iskreno, više sam voleo da igram na Partizanovom stadionu, ali eto, bolje sam rezultatski prolazio ovde", rekao je Tumbaković na konferenciji za medije

On je dodao da u Podgorici nije bio problem rezultat (2:0 za Srbiju) nego utisak koji je ostavljen.

"Ovde ćemo se truditi, bez obzira što smo oslabljeni, da damo sve od sebe, a neka pobedi bolji. Nadam se da ćemo uskoro biti kompletni i otići na neko veliko takmičenje".

Crna Gora

EPA/Robert Ghement

Crna Gora, Foto: EPA/Robert Ghement

Kako je naveo Srbija ima jak tim koji je stvaran kroz dva ciklusa kvalifikacija i Svetsko prvenstvo.

"Gotova cela ekipa je bila na Mundijalu. Imaju veću selekcjju i kad nekog nema tu su dobre zamene. Poseban pečat daće Kolarov i Matić ili još neko ko nije igrao u Podgorici", poručio je Tumbaković i rekao da nema trenera koji bi bio zadovoljan bodom.

On je na zanimljiv način prokomentarisao pitanje o atmosferi na stadionu i koliko to može da utiče na rezultat.

Crna Gora

EPA/Boris Pejović

Crna Gora, Foto: EPA/Boris Pejović

"Očekujem bratsko-sportsku atmosferu, a ko će imati prednost na tribinama ovde je neizvesno, kako u Podgorici ima mnogo Srba, tako i u Beogradu ima mnogo Crnogorca".

Crnogorski reprezentativac Marko Vešović, koji će posle pet ponovo zaigrati na stadionu Crvene zvezde, čiji je dres sa uspehom nosio, rekao je da je srećan što je u Beogradu.

"Zeljni smo i motivisani, da ispravimo sliku iz prve utakmice, mislim da smo previše respektovali rivala i verujem da će sutra da bude mnogo bolje, iako opet nismo kompletni. Verujemo u podvig i sigurno nismo došli ovde da se predamo", poručio je Vešović, uz konstataciju da verovatno ni bod ne bi bio loš.

Utakmica između Srbije i Crne Gore igra se sutra od 15 sati na stadionu Rajko Mitić.