KRSTAJIĆ JE REŠENJE? TSC: U toku pregovori o novom treneru

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole još nije dogovorio saradnju ni sa jednim trenerom za preuzimanje mesta šefa stručnog štaba prvog tima i u ovom trenutku vodi preliminarne razgovore sa nekoliko stručnjaka, saopšteno je danas iz tog kluba

TSC
TSC, Foto: Alo/Marko Metlaš

TSC je prošle nedelje odigrao dve poslednje utakmice u jesenjem delu sezone, svega nekoliko dana nakon što je iznenada preminuo prvi trener ekipe Zoltan Sabo, a mediji su prenosili da će klupu TSC preuzeti nekadašnji selektor Srbije Mladen Krstajić.

- Rukovodstvo kluba stupilo je u kontakt sa nekoliko kandidata za šefa stručnog štaba našeg prvog tima. Razgovarali smo i sa Mladenom Krstajićem, ali još ništa nije dogovoreno. Moramo, ipak, da dozvolimo i njima i sebi barem malo vremena, da razmislimo i da pokušamo da nađemo rešenje koje u ovom trenutku odgovara našoj ekipi - rekao je predsednik kluba Janoš Žemberi.

Žemberi je kazao da od novog trenera klub očekuje da ekipi pomogne da se oporavi posle izuzetno teških trenutaka.

- Svi znaju da smo razmišljali o promenama na čelu prvog tima i da je Sabo trebalo da ide u drugi klub. Nažalost, o novom treneru sada moramo da razmišljamo na nešto drugačiji način. Istovremeno, trener koji bude došao, imaće teži posao i toga treba da bude svestan - rekao je Žemberi.

Prema rečima direktora TSC Sabolča Palađija još je rano za spekulacije o imenu trenera koji bi mogao da dođe na klupu TSC.

- Početkom januara počeće pripreme i do tada ćemo, verujem, imati rešenje. Šef stručnog štaba biće uključen u planove i naravno, uticaće na njih, kako je to profesionalno i uobičajeno za šefa struke - dodao je Palađi.

TSC je posle 19 odigranih kola u prvom delu sezone u Superligi, osmi na tabeli sa 27 osvojenih bodova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.