FK Partizan Filip Holender
FK Partizan
FK Partizan Filip Holender

FK Partizan

FK Partizan Filip Holender, Foto: FK Partizan

Očekivao se veliki derbi u Senti, mestu na kom su mnoge ekipe ostaje bez bodova. Rušio je TSC i Crvenu zvezdu i Partizan, ali se nije nadao ovakvoj igri crno-belih koji su u praktično dva minuta razbili ekipu iz Bačke Topole i sasvim zasluženo zaokružili savršeni učinak u novembru mesecu.

Četiri meča i četiri pobede u ovom novembru mogu da budu ozbiljan podstrek ekipi Aleksandra Stanojevića koja nastavlja trku za Crvenom zvezdom. Težak zadatak je pred crno-belima, ali igra u Senti sigurno da može da ohrabri navijače.

Partizan je odigrao kompletan meč, čini se da je na pravi način skenirao domaćina i uspeo da potpuno odseče najboljeg strelca Nenada Lukića koji je imao samo jednu šansu na ovom meču, ali je dobro reagovao Stojković. Filip Holender nastavio je sa dobrim igrama. Pogodio je prvi put u 24. minutu za prednost gostiju.

FK Partizan Filip Holender

FK Partizan

FK Partizan Filip Holender, Foto: FK Partizan

Činilo se da su domaći uspeli da se konsoliduju i krenuli na početku drugog dela u ofanzivu. Taman kada su se nadali da bi mogli do pogotka, usledio je ulazak Sejdubu Sume u igri i pogodak posle svega 10 sekundi na terenu, a onda i asistencija u sledećem napadu za Holendera i drugi gol reprezentativca Mađarske. Igrao se tada 62. minut i sve je bilo jasno.

Preostalo je samo da se najbolji strelac crno-belih u 72. minutu pokloni i postavi konačan rezultat. Partizan je ovako zaokružio sjajan mesec, a videćemo da li će se tako nastaviti. Naredni meč ekipu iz Humske očekuje 5. decembra kada im u goste dolazi Čukarički.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Golove pogledajte u nastavku teksta:

TSC - PARTIZAN 0:4 (0:1)

Holender u 24. i 62. minutu, Suma u 61. minutu, Asano u 72. minutu za Partizan

Stadion: U Senti, Sudija: Nenad Minaković

TSC: Filipović – Petrović (od 79. Ponjević), Babić, Antonić, Varga – Santrač (od 46. Tomanović), Milićević - Tumbasević (od 71. Banjac), Zec, Stanojev (od 71. Duronjić) – Lukić.

PARTIZAN: Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević (od 75. Brežančić) – Zdjelar, Šćekić – F. Stevanović (od 60. Suma), Natho (od 60. Jojić), Asano (od 75. Štulić) – Holender (od 75. Čolić).

KRAJ!

79. minut - Po jedna promena na obe strane. Ponjević menja Petrovića kod domaćih dok u gostujućem sastavu Brežančić menja Uroševića.

75. minut - Još dva promene u redovima Partizana. Štulić menja Asana, dok je Čolić na terenu umesto Holendera.

72. minut - GOOOOOL! Asano! Partizana sada bukvalno razbija domaćina!

71. minut - Dvostruka promena kod domaćih. Duronjić menja Stanojeva, dok je Banjac u igri umesto Tumbasevića.

62. minut - GOOOOOOL! KAKAV BLICKRIG PARTIZANA! Holender koristi dodavanje Sume i pogađa za velikih 0:3!

61. minut - GOOOOOL! Suuuma! Samo što je kročio na teren vezista crno-belih pogađa i duplira prednost Partizan!

60. minut - Dvostruka promena kod gostiju iz Beograda. Suma menja Stevanovića dok je Miloš Jojić na terenu umesto Natha.

59. minut - Faul Milićevića i žuti karton za domaćeg vezistu.

50. minut - Najbolja prilika na meču za TSC. Lukić je izbio sam na Stojkovića, ali mu golman Partizana skida zicer.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Promena kod domaćih, Tomanović u igri umesto Santrača.

POLUVREME!

44. minut - Holender ponovo u šansi, ali je sada prebacio ceo gol.

43. minut - Žuti karton je sada zaradio Antonić, prva javna opomena u redovima TSC-a.

40. minut - Nova prilika za TSC i ponovo u glavnoj ulozi Milićević. Još jednom je probao sa ivice kaznenog prostora, sada je bilo nešto opasnije nego pre dva minuta, ali ponovo Stojković brani.

38. minut - Dejan Milićević je dobio odličnu loptu na ivici šesnaesterca gostiju, ali je udarac "osmice" domaćih bio baš slab.

26. minut - Preti sada Asano! Bio je blizu Japanac koji je obišao golmana Filipovića, ali je bio previše iskosa pa nije mogao da uputi bolji udarac. Od svega samo spoljni deo mreže.

24. minut  - GOOOOOL! Holender! Odlična kontra crno-belih, a Mađarski reprezentativac postiže drugi gol od kako je stigao u Partizan!

20. minut - Prva nešto konkretnija prilika za TSC. Jug Stanojev je bio u šansi, ali je njegov pokušaj loba otišao preko gola koji brani Vladimir Stojković.

19. minut - Preoštar je bio Vujačić i zaradio žuti karton nakon starta nad Lukićem.

10. minut - Filip Stevanović u šansi, probao je iz teške pozicije, ali lopta ide u naručje golmana domaćih.

2. minut - Preti Partizan na startu meča. Dobra prilika za Holendera, ali njegov šut ide pravo u Filipovića koji brani udarac mađarskom reprezentativcu.

17.00 - Utakmica počinje minutom ćutanja za preminulog Dijega Maradonu.

16.30 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču 16. kola Superlige Srbije između TSC-a i Partizana. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja sa severa Srbije.