Aleksandar Katai
FK Crvena zvezda
Aleksandar Katai

FK Crvena zvezda

Aleksandar Katai, Foto: FK Crvena zvezda

Trijumf pulena Dejana Stankovića nad niškim Radničkim od 3:0, bio je poseban za trojicu fudbalera crveno-belih koji su obeležili jubileje u dresu sa omiljenom kombinacijom boja. Milan Gajić i Radovan Pankov su odigrali 30. meč za klub, a Aleksandru Kataiju je ovo bila 70. utakmica u Crvenoj zvezdi.

Gajić je u klub došao u februaru 2019. godine iz francuskog Bordoa. Bivši mladi reprezentativac naše zemlje je za 18 meseci odigrao 30 mečeva u svim takmičenjima, kako na primarnoj poziciji desnog beka, tako i kraj leve aut linije. Uprkos tome što je po vokaciji defanzivac, uspeo je da postigne dva pogotka i da osam puta asistira. Na meču protiv Radničkog je ušao sa klupe zamenivši Milana Rodića u 78. minutu.

Potpis Pankova u junu 2019. godine „otvorio“ je letnji prelazni rok Crvene zvezde. Stameni Novosađanin je pristigao iz niškog Radničkog, tako da je protiv bivšeg kluba imao priliku da obeleži jubilej u Zvezdi, a dodatna simbolika je ta što je Pankov juče proslavio i 25. rođendan. On je na 30. mečeva postigao jedan pogodak i to u završnici prethodne sezone, u trijumfu crveno-belih nad Radnikom iz Surdulice (4:1).

Ovo je Aleksandru Kataiju drugi mandat u Crvenoj zvezdi, a jučerašnjim golom protiv Radničkog obeležio je jubilej od 70. utakmica. Kad se uzme u obzir kakav je učinak ostvario za dve sezone u prvom mandatu, a kako je krenuo i sada - nije ni čudo što ga navijači toliko vole i poštuju. U crveno-belom dresu postigao je 32 gola i zabeležio 16 asistencija, a sa terena ispraćen gromoglasnim aplauzima u 78. minutu kad je mesto ustupio Nikoli Krstoviću.

Sledeći su Aleksa Vukanović i Srđan Babić koji će već u sledećem kolu, u susretu protiv Mačve biti u prilici da odigraju 50, odnosno 80. meč u crveno-belom dresu.

PROČITAJTE JOŠ: