Partizan trening u Turskoj
FK Partizan
Partizan trening u Turskoj

FK Partizan

Partizan trening u Turskoj, Foto: FK Partizan

Kako bi igrači mogli duže da spavaju prvi trening prvotimaca Partizana tokom petog dana priprema u Antaliji pomeren je za 10 časova ujutru. Profesor Marko Stojanović postavio je poligon u teretani na kojem se radilo, uz pravilno izvođenje vežbi do 40 minuata.

– „Veoma sam zadovoljan današnjim treningom, trajao je 39 minuta i svi su radili maksimalno. To je generalni koncept koji mi želimo na ovim pripremama, hoćemo kvalitet sa realtivno malim brojem ponavljanja, kratkim treninzima, to smo danas pokušali da uradimo u teretani i veoma sam zadovoljan. Ovo je možda i najbolji trening snage koji smo uradili od kada sam ja u Partizanu“ – rekao je za sajt Partizana sportski naučnik profesor Marko Stojanović.

– “Najbolja prevencija povreda je dobar trening snage zajedno sa korektivnim vežbama malih mišićnih grupa i mi smo na dobar način uspeli da iznesemo jesenji deo prvenstva. Imali smo zaista mali broj povreda. Igrači koji su prošli pripreme sa nama praktično nisu imali nikakvih problema sa povredama i nadamo se da će tako biti i u prolećnom delu“.​

Na drugom kraju rizorta svoj trening su radili golmani, Stojković, Stevanović, Vukanić…

Sinoć nas je posetio i Lamin Dijara, nekadašnja Partizanova udarna pesnica i dalje miljenik grobara više ne igra fudbal. Penzionisao se i živi u Antaliji. Dijara je posetio staro društvo Markovića, Tošića, Stojkovića i Ostojića.