Crvena zvezda - Radnik 2:1 (0:1) 17.4.2021.
ALO/Marko Metlaš
Crvena zvezda - Radnik 2:1 (0:1) 17.4.2021.

ALO/Marko Metlaš

Crvena zvezda - Radnik 2:1 (0:1) 17.4.2021., Foto: ALO/Marko Metlaš

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković izjavio je da želi da njegov tim protiv Radnika u polufinalu Kupa Srbije odigra na isti način kao i prošle subote u Super ligi.

Crveno-beli su u subotu u 32. kolu Super lige pobedili ekipu iz Surdulice 2:1 na stadionu "Rajko Mitić", a isti rivali sastaće se sutra na istom mestu u polufinalu Kupa od 17 sati.

- Bila je to čudna utakmica. Voleo bih da ponovimo 50 posto od onog što smo odigrali prošle subote. Imali smo fantastičnu statistiku, šutirali smo 35 puta na gol, 17 u okvir, uz posed lopte, šanse koje smo imali... Neka sutra bude kao prošle subote - rekao je Stanković za klupski sajt.

Stanković je otkrio da ekipa nije uvežbavala penala, ali prekide jeste.

- Nismo vežbali izvođenje jedanaesteraca. Videćemo ko će šutirati, ako dođemo u tu situaciju. Penal nije promašio samo onaj koji ga nije izvodio. Bude mi žao kad igrači promaše, vidim da im je krivo posle meča. U svakom slučaju, prvi izvođač je Katai - rekao je Stanković.

- Što se prekida tiče, imamo mnogo igrača sa dobrom nogom. Mogu da centriraju Ben, Katai, Kanga, Nikolić koji je to fantastično činio protiv Radnika. Fenomenalni su to izvođači, bez obzira na to da li je u pitanju korner ili faul oko šesnaesterca. Na svu sreću, imamo fudbalere koji su hrabri skakači, jer su zone koje mi napadamo zaista opasne. Može da dođe do sudara, ali hrabri smo i uvek posle prekida idemo na gol. Kao igrač sam uvek verovao u prekide i naučio sam da jedan takav udarac može da te dovede do pozitivnog ili negativnog ishoda.

PROČITAJTE JOŠ: