Crvena zvezda - Partizan
Marko Metlaš, Alo
Crvena zvezda - Partizan

Marko Metlaš, Alo

Crvena zvezda - Partizan, Foto: Marko Metlaš, Alo

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je da je njegov tim spreman za sve scenarije na meču protiv Vojvodine u polufinalu Kupa Srbije (sreda 19.05, stadion "Karađorđe" u Novom Sadu).

- Igramo polufinale na jednu utakmicu, svi znamo šta ona donosi. Uvek je moguće da ode i u jednom i drugom pravcu. Nema kalkulisanja, jer nema popravnog. Idemo spremni i nadam se dobrom rezultatu - rekao je Stanojević na konferenciji pred meč.

Trener crno-belih rekao je da zna u kom će sastavu ekipa istrčati na stadion "Karađorđe", kao i da zasad nije poznato da li će Sejdbua Suma putovati u Novi Sad, zbog problema sa mišićem.

Stanojević je istakao da će očekuje drugačiji duel od onog u Super ligi, kada je njegov tim slavio 2:0.

- Razlika je ogromna između Kupa i prvenstva, ovde nemate popravni. Teško je kontrolisati utakmicu u Kupu. Mislim da će biti drugačije, biće mnogo više energije i naboja. Sigurno je da će biti motivisani, igra se polufinale Kupa. Neumesno je da se mešam u unutrašnje stvari. Mi smo spremni, već dugo igramo u dobrom ritmu. Mislim da će biti dobra utakmica, pravo polufinale.

Osvrnuo se i na trenera Nenada Lalatovića, koji zna kako da pripremi ekipu za duele sa Partizanom.

- On je dobar motivator, ali ja njega gledam kao ozbiljnog trenera koji pravi rezultate. On dobro čita protivnika, prilagođava igru u odnosu na rivala. Poštujem to što on radi, a sve te stvari sada su sekundarne.

Stanojević je upitan koliko bi Partizanu značilo eventualno osvajanje Kupa, s obzirom na to da prethodne sezone nije osvojen nijedan trofej.

- Mi kao veliki klub imamo obavezu rezultata, na kraju ćemo pričati o svemu tome. Značila bi nam pobeda i mogućnost za borbu za trofej. Ne opterećujemo se, pripremamo se kao i za svaku utakmicu - rekao je Stanojević i dodao da već zna ko će šutirati penale, ako do njih dođe. - Vežbali smo penale, pripremili smo se za sve scenarije. Znamo ko će biti izvođači, ali ne znamo u kom će pravcu ići utakmica.

Jedno od pitanja za Stanojevića bilo je da iznese stav o formiranju evropske Superlige.

- Ne bih ja tu pričao, ima ljudi koji se bave time. Mišljenja sam kao 99 posto fudbalskog sveta, naravno da se protivimo toj ideji. To su i neke tržišne stvari na koje mi ne možemo da utičemo. 

PROČITAJTE JOŠ: