Kike Setijen
Profimedia
Kike Setijen

Profimedia

Kike Setijen, Foto: Profimedia

Navodno, Setijen planira da ponovo izvede formaciji 3-5-2, koju je pokušao da uigra i početkom svog mandata, ali je posle šamara na Mestalji i poraza od Valensije (0:2), ubrzo odustao od toga.

Katalonski Sport danas piše da će Setijen ponovo probati sa trojicom igrača u odbrani, ali će zameniti pozicije Semedu i Robertu, pa će Portugalac sada biti treći štoper pored Pikea i Lenglea. Roberto i Alba bi trebalo da igraju visoko po bokovima i tako odvlače Mertensa i Kaljehona i nateraju ih da igraju odbranu više nego inače.

U veznom redu nema dileme, trio Rakitić, oporavljeni De Jong i Riki Puđ je jedini izbor, pošto su Vidal i Buskets suspendovani, a Artur Melo pred sankcijom. U napadu će igrati Mesi i Luis Suarez, a treba istaći da će Setijen transformisati formaciju 3-5-2 u 4-4-2 u fazi odbrane, gde će Roberto ostati desni vezni, a Alba levi bek, Semedo desni, dok će levog veznog pokrivati Puđ.

Ako je suditi po komentarima, ovo se nikako ne sviđa navijačima Barselone, koji smatraju da će ovako ostati previše prostora brzim napadačima Napolija i samim tim više mogućnosti da ugroze Ter-Štegena iz kontri, što je i jedini adut gostiju.

Utakmica Barselona - Napoli na programu je u subotu u 21.00.

PROČITAJTE JOŠ :