Vladan Milojević
Alo Marko Metlas
Dejan Stanković

Tanjug/Tanja Valić

Dejan Stanković, Foto: Tanjug/Tanja Valić

Trener Arsenala iz Tule Igor Čerevčenko otkrio je da je na kraju prošle sezone imao ponudu da preuzme Crvenu zvezdu.

Tim sa Marakane je u tom trenutku završavao sezonu, u kojoj je Milojevićeva ekipa igrala istorijsku Ligu šampiona i osvojila titulu u Srbiji, ali su priče o njegovom odlasku sa klupe bile sve glasnije.

Sudeći prema izjavi Čerevčenka, još u tom periodu se aktivno radilo na pronalasku njegovog naslednika.

- Priča sa Crvenom zvezdom je stvarno postojala. Pozvali su me i saopštili mi da su zainteresovani za mene. Posle toga sam imao ponude i iz Poljske, ne mogu da otkrijem o kojem se klubu radi. Odmah sam odbio, jer ne želim da idem iz Rusije. Bar ne još, jer mislim da je prerano - rekao je Igor Čerevčenko.

Vladan Milojević

Alo Marko Metlas

Vladan Milojević, Foto: Alo Marko Metlas

Trener koji je rođen u Tadžikistanu, radio je kao pomoćnik u moskovskoj Lokomotivi, zatim je samostalno vodio učesnika Lige šampiona sa kojim je osvojio Kup Rusije, a potom i Baltiku iz Kaljiningrada. Trenutno je na klupi Arsenala i zauzima šesto mesto ruske Premijer lige.

Sa druge strane, Vladan Milojević je posle kontaktiranja Čerevčenka ostao u klubu još šest meseci, pre nego što je u decembru prošle godine napustio stadion "Rajko Mitić", a na njegovo mesto došao je legendarni kapiten crveno-belih i proslavljeni reprezentativac Dejan Stanković.

Komentari (1)

Ilija Ikic

28.01.2020 13:17

Nije strašno. Kada se već ne radi o pravom Arsenalu (iz Londona) dobro je da se ne radi o crnogorskom Arsenalu (iz Tivta).