Pol Pogba
Tanjug/MartinRickett
Pol Pogba

Tanjug/MartinRickett

Pol Pogba, Foto: Tanjug/MartinRickett

Ako se gledaju samo igrački kvaliteti i genetske predispozicije, Pogba ima sve što je potrebno da bude jedan od najboljih na svetu, ali iz nekog razloga on i Junajted još uvek nisu kliknuli.

Pol Pogba

AP/PeterKlaunzer

Pol Pogba, Foto: AP/PeterKlaunzer

Naravno, bilo je i nekoliko trenutaka gde je Pogba pokazao zašto vredi kao igrač od 100 miliona, ali to nikad nije potrajalo ni polusezonu. Uvek se na njega gledalo kroz neka opravdanja. Nekad se govorilo kako nema sa kim da igra u veznoj liniji, a nekad da ga treneri ne stavljaju na njegovu poziciju. Tek kasnije postalo je jasno da nije problem u saigračima i trenerima nego u Pogbi, čoveku kojem se ne da. I Ole Gunar Solskjer je izgubio strpljenje sa Pogbom pa je Francuz poslednje četiri od pet utakmica počeo kao igrač sa klupe. 

Pogba u svom ugovoru u Junajtedu ima još dve skupo plaćene godine i vrlo je izgledno da ih neće odraditi u klubu. Već na kraju ove sezone mogao bi da promeni sredinu, a Junajted novac od njegove prodaje uloži u dovođenje novog veziste.

Pol Pogba

AP/Alberto Saiz

Pol Pogba, Foto: AP/Alberto Saiz

Teško je verovati da bi Junajted za Pogbu mogao da dobije novac koji je prvobitno platio, ali transfer od 30 ili 40 miliona evra bi i dalje bio itekako dobar posao, kada se uzme u obzir da bi se novac odmah reinvestirao u kadar.

U Evropi postoje drugi igrači koji znaju da igra jednako dobro kao Pogba, ali ni jedan nema potencijal da igra kao Pogba na svom maksimumu. Uprkos tome, Junajted nema izbora, Pogba više nije opcija za prvih 11, a za klupu je jednostavno preskup.

PROČITAJTE JOŠ: