Luka Jović
EFE/ Juan Carlos Hidalgo
Luka Jović

EFE/ Juan Carlos Hidalgo

Luka Jović, Foto: EFE/ Juan Carlos Hidalgo

Fudbalski klub Real Madrid mogao bi uskoro da postane samo "ružna epizoda" za reprezentativca Srbije Luku Jovića, imajući u vidu najnovije planove Madriđana.

Oni, naime, prema pisanju engleskih i španskih sportskih medija, žele da dovedu u svoje redove Pjer-Emerika Obamejanga iz Arsenala, a da bi umilostivili "tobždije" da puste sjajnog ofanzivnog igrača - voljni su da u suprotnom pravcu pošalju upravo Jovića.

Podsetimo, Madriđani su ranije kao glavnog u svojim planovima imali Kilijana Mbapea, međutim, posle tih govorkanja, te onih o "trampi" nezadovoljnog Gereta Bejla za Rahima Sterlinga, uz doplatu, na red su došli novi pikovi. Nimalo naivni.

Spominjao se tu i Džejdon Sančo, 19-godišnji supertalentovani špic Borusije Dortmund, pa Rahim Sterling, a onda i trampa sa Milanom u kojoj bi Luka Jović otišao na "San Siro", a u suprotnom pravcu pošao Poljak Pjontek. Međutim, "kraljevići" su izgleda najozbljnije "zagrizli" za Obamejanga, koji je ovog vikenda odbio dalje pregovore sa Arsenalom oko produžetka saradnje, nezadovoljan stanjem u klubu. A kako mu ugovor ističe na leto 2020, Real se brže-bolje bacio na realizaciju transfera i tu bi Jović mogao da bude ključni faktor.

"Obamejang, poput njegovog kolege iz špica, Aleksandrea Lakazeta, ostaje bez ugovora sledećeg leta. Zbog toga Arsenal razmatra ponude za ovu zvezdu kako bi izbegao ponavljanje situacije kada je Aron Remzi, zbog isteka ugovora, otišao za džabe u Juventus. Obamejang, 30-godišnji napadač, koji je prošle sezone delio zlatnu kopačku Premijr lige sa Mohamedom Salahom i Sadiom Maneom, ponovo je najbolji strelac 'tobdžija', i to sa 12 ovosezonskih golova, a sve to izako je Arsenal očajno počeo ovaj šampionat. Da bi olakšao dovođenje Obamejanga, veruje se da je Real spreman da ponudi 21-godišnjeg Jovića", piše "Dejli miror" u svom nedeljom izdanju.

Luka Jović

EPA Emilio Naranjo

Luka Jović, Foto: EPA Emilio Naranjo

Ovaj engleski list navodi da je "Jović letos stigao u Madrid iz Ajntrrahta kao jedan od najvećih evropskih talenata, ali se od tada muči u prestronici Španije", podsećajući pritom da je Obamejang željan trofeja, a da sledećeg juna puni 31 godinu i da zasad ima samo Liga kup Francuske i nemački Kup.

"Arsenal je svestan da Pjer-Emerik Obamejang želi i da se nadmeće za pehare i da igra Ligu šampiona, a nijedno ni drugo se trenutno ne smeši 'tobdžijama", piše ovaj list u obrazloženju situacije u ovom londonskom klubu, te želji Reala da dođe do ovako kvalitetnog igrača. A, podsetimo, taj isti Real je samo ovog leta potrošio 300 miliona evra na dovođenje igrača kao što su, Eden Azar, Jović, Rodrigo, Ferland Mendi i Eder Militao.

Luka Jović je najpre kubirio s povredom u novom klubu, potom dobijao šansu "na kašičicu", a i kada bi duže zaigrao, bio bi to pravi haos zbog stalnih promena jedanaestorke koja nastupa u dresu Reala, da je prvi gol i jedini za Madriđane dao tek 30. oktobra. Od tada je odigrao samo osam minuta protiv Betisa, da bi neiskorišćena rezerva bio u utakmicama protiv Galatasaraja, Real Sosijedada, PSŽ-a, Alavesa i ove subote protiv Espanjola. U celom novembru odigrao je samo pomenutih osam minuta, pa rastanak više uopšte i ne deluje tako nemoguće, iako je doveden ovog leta za čak 60 miliona evra posle bravura u nemačkom Ajntrahtu.

Luka Jović

AP Bernat Armangue

Luka Jović, Foto: AP Bernat Armangue

Ono što je za njega akutna otežavajuća okolnost je da je trener Zinedin Zidan i bez korišćenja usluga srpskog napadača uspeo da stabilizuje ekipu posle lošeg starta sezone: Real sada vodi u španskom prvenstvu zajedno sa Barselonom, koja ga je stigla uz het-trik Mesija, a u Ligi šampiona je obezbeđen prolazak u drugu fazu, i pored samo dve pobede u pet odigranih utakmica, pošto u grupi koju je osvojio PSŽ, "otpisani" Klub Briž i Galatasaraj nisu uspeli da kolo pre kraja ostvare nijednu pobedu, zajedno.

Uz sve to, novim pogotkom, Jovićev direktni rival za mesto u standardnoj postavi, Karim Benzema, učvrstio se na čelu liste strelaca španskog prvenstva sa 11 pogodaka u dosadašnjem toku Primere.