Saša Lukić
AP/Alessandro Di Marco
Saša Lukić

AP/Alessandro Di Marco

Saša Lukić, Foto: AP/Alessandro Di Marco

Panika u gradu mode, blagi nemir u centru italijanske automobilske industije. Saša Lukić, prvotimac „bikova“ iz Torina i reprezentativac Srbije, pomno prati zbivanja izazvana pojavom Korona virusa na Apeninima.

Koliko ste zabrinuti najnovijim događajima?

- Postoji zebnja, ali i da ne pratim redovno situaciju bio bih primoran zbog konstantnih poziva iz Srbije – za „Alo!“ kaže Lukić – Porodica na prvom mestu, potom rodbina, prijatelji... Sve interesuje šta se dešava, najnovije vesti, situacija u kojoj se nalazim.

Pa kakva je?

- Neću pogrešiti ako kažem da nije uobičajena. Tačnije, u Torinu koji je od Milana udaljen samo 130 kilometara ne vlada panika, ali su ljudi oprezni.

Šta to znači?

- Najkraće rečeno trude se da ne izlaze iz domova bez preke potrebe. Bar u centru grada gde ja živim. Osluškuju vesti, savete nadležnih organa i ponašaju se po preporukama.

Da li je bilo preporuka lekara?

- Nismo imali zabranu da izlazimo iz kuća i odlazimo u sportski centar i zbog toga smo sve dužnosti izvršavali. Klupski lekari su preporučili da što manje vremena provodimo na ulici i javnim mestima kako bi smanjili rizik od eventuane zaraze i svi igrači su se povinovali. Kao u pesmi kuća-pos’o, pos’o-kuća. Živimo u nadi da će se situacija što pre smiriti i život nastaviti normalnim tokom.

U prošlom kolu niste igrali iz mera predostrožnosti, ali ste redovno trenirali. Trebalo bi da putujete u Napulj narednog vikenda?

- Upravo je javljeno da će se šest susreta odigrati bez prisustva publike dok je naš duel podno Vezuva odložen.

Odlaganja će usloviti da se u dogledno vreme igra ubrzanim tempom?

- Najteže če biti klubovima koji su u evokupovima, ali šta je tu je. Iz ove se kože ne može. Torino očekuju mečevi sa Juventusom i Laciom pa ko zna, možda baš mi odlučimo o raspletu na vrhu tabele.