Ivica Tončev
Marko Metlaš
Ivica Tončev

Marko Metlaš

Ivica Tončev, Foto: Marko Metlaš

Fudbalski klub Radnički iz Niša održao je redovnu sednicu Skupštine na kojoj je Ivica Tončev ponovo, jednoglasno, izabran za predsednika kluba, ali je momentalno „zamrznuo“ svoju funkciju zbog državne funkcije koju obavlja.

Za vršioca dužnosti izabran je Dragan Marković Markoni, koji je i do sada bio na toj poziciji. Funkciju generalnog direktora Radničkog i dalje će obavljati Dejan Propadalo, a predsednik Skupštine ponovo će biti Radan Ilić.

U klubu su se, pre svega, pohvalili pozitivnim poslovanjem. U finansijskom izveštaju, koji je usvojen, stoji da je Radnički između dve sednice prihodovao 80 miliona dinara (ukupni prihodi 340, a rashodi 260 miliona dinara), čemu su doprineli transferi Ranđelovića, Čumića, Pankova i Crnomarkovića, a Radnički iščekuje dodatne procente od budućih transfera Pavkova i Jirke iz Crvene zvezde.

Takođe, sa nekadašnjim predsednikom Zoranom Bankovićem postignut je sporazum o poravnanju, pa će mu, umesto 23, biti isplaćeno 10 miliona dinara, u dve jednake rate.

"Nikada u istoriji kluba nismo imali ovako temeljan i kvalitetan finansijski izveštaj. Radnički je transparentim poslovanjem ostvario ozbiljan prihod, a napravio je i četiri ozbiljna tranfsera koja su tome doprinela. Podsetiću da Radnički pre dolaska ovog rukovodstva decenijama unazad nije uspevao da proda nekog igrača. Igrači koje smo prodali igraju u svojim novim timovima, tako da mi nismo od onih ekipa koje bi te igrače posle šest meseci vraćale u svoje redove i predstavljale ih kao kapitalna pojačanja", rekao je Tončev i dodao:

"Dva puta smo igrali u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a prošle sezone smo bili vicešampioni Srbije. Razdvojili smo na tabeli Crvenu zvezdu i Partizan i to sa velikom bodovnom razlikom u odnosu na trećeplasiranog. Ove sezone nam nije išla u prilog odluka da se Superliga skrati. Imamo dobar raspored u poslednja tri kola i smatram da bi u sedam kola plej-ofa imali velike šanse da se domognemo četvrte pozicije. Čak bi se usudio da kažem i da nam je Evropa ovom odlukom uskraćena"