FK Crvena zvezda, Crvena zvezda, El Fardu Ben, Miloš Degenek
Alo/Marko Metlaš
Fudbaleri Crvene zvezde

ALO Foto: Marko Metlas

Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

Brazilsko-portugalska veza u napadu! To je vizija Dejana Stankovića u nastojanjima da izbori treći uzastopni plasman Crvene zvezde u grupnu fazu Lige šampiona.

Dileme više nema. Sportski sektor kluba s „Marakane“ otpočeo je veliku rekonstrukciju ofanzivnog reda, pošto su Ričmond Boaći i Milan Pavkov definitivno potrošili sve kredite stečene u prethodnom periodu. U crveno-belom taboru planiraju da njihovom prodajom pre svega popune klupsku kasu, ali i da oslobode mesto za dovođenje novog centarfora gladnog dokazivanja i što je bitnije - golova.

ESPN: Onazi Zvezdin tri godine

Po saznanjima Kolina Judoa, novinara ESPN-a, drugo pojačanje Crvene zvezde ovog leta biće Nigerijac Ogenji Onazi (27). On će sa crveno-belima potpisati ugovor na tri godine, a pošto mu saradnja sa turskim Trabzonsporom uskoro ističe, na „Marakanu“ stiže kao slobodan igrač. Onazi je u karijeri igrao još i za Lacio i Denizlispor, dok je za nacionalni tim zabeležio 51 nastup.

Izbor je pao na Andersona Silvu (22), napadača portugalskog prvoligaša Familikaoa, koji je projektovan da Crvenoj zvezdi u perspektivi donese ne samo igračku već i finansijsku korist. Kako „Alo!“ saznaje, detalji njegovog transfera na „Marakanu“ već su ugovoreni i čeka se kraj šampionata u Portugalu kako bi se krenulo u realizaciju. Po procenama ljudi zaduženih za razvoj njegove karijere, Zvezda bi mogla da ostvari čak desetostruko veću dobit od oko 700.000 evra, koliko bi izdvojili za transfer iz Familikaoa. Osim toga, šef struke Dejan Stanković veruje da bi se visoki napadač idealno uklopio sa Tomaneom, na koga, za razliku od Boaćija i Pavkova, u kvalifikacijama za Ligu šampiona ozbiljno računa.

Kamen spoticanja operativcima Zvezdinog sportskog sektora jeste činjenica da za usluge Ričmonda Boaćija trenutno nema zainteresovanih klubova, te da Ganjanin ne planira da napusti klub do kraja kalendarske godine, kada mu ističe ugovor. Slična situacija je i sa Milanom Pavkovim.

Pavkov u sezoni 2019/20.

Utakmice: 29

Golovi: 9

Tržišna vrednost: 2,2 miliona €

 

Boaći u sezoni 2019/20.

Utakmice: 25

Golovi: 6

Tržišna vrednost: 2 miliona €

 

Lična karta

Ime i prezime: Anderson Silva

Godine: 22

Nacionalnost: Brazilac

Visina: 1,86 m

Klubovi: Guarani, Familikao

Učinak: 87 utakmica/ 19 golova/ šest asistencija (Familikao)

Tržišna vrednost: 1,6 miliona €