Trofej
EPA/ Andy Rain
Trofej

EPA/ Andy Rain

Trofej, Foto: EPA/ Andy Rain

Aktuelni šampion Liverpul, trenutni lider Mančester siti,  slavni Mančester junajted i tri kluba iz glavnog grada - Arsenal, Čelsi i Totenhem su se odlučili za novi format.

Šta bi bilo kada bi Premijer liga odmah donela odluku o izbacivanju ''velike šestorke'' iz najeltinijeg klubskog takmičenja na ostrvu, uz brisanje svih rezultata postignutih u tekućem prvenstvu-

Titula bi otišla u London, ne bi bilo ispadanja jer bi ostalo samo 14 klubova u ligi, a u Evropi bismo ponovo gledali čuveni Lids, kao i pre dve decenije. Iako bi ostalo da se odigra još nekoliko kola, Vest Hem bi gotovo sigurno bio šampion.

Vest Hem

EPA/John Walron

Vest Hem, Foto: EPA/John Walron

Na pet utakmica do kraja prvenstva "čekićari" bi devet bodova više od  u toj situaciji drugoplasiranog Lestera, koji bi u nastavku sezone imao jedan meč manje.

Džejmi Vardi (Lester)

AP/Jason Cairnduff

Džejmi Vardi (Lester), Foto: AP/Jason Cairnduff

Lisice Brendana Rodžersa bile bi najbliži pratilac i gotovo siguran učesnik Lige šampiona, a pored njih u tom takmičenju igrao bi  igrao i Lids.

Lids junajted

EPA/Andy Rain

Lids junajted, Foto: EPA/Andy Rain

Aston Vila i Everton su bodovno poravnati, dok su im na dva boda zaostatka Kristal Palas i Njukasl, koji se u stvarnoj situaciji bori za opstanak.

Na dnu bi ponovo bili isti klubovi. Šefild junajted u ovakvim uslovima ima samo 11 bodova, VBA je sakupio 17, dok je Fulam treći sa 21. Opstanak je daleko, jer Barnli i Brajton imaju po 26, ali ostaje i pitanje da li bi neko ispao iz lige. Verovatnije je da bi se samo popunio. broj dodavanjem novih šest ekipa iz Čempionšipa.

Pročitajte još: